3 Nisan 2012 Salı

Gözyaşlarımız Aynı, Gülmeler mi Farklı?


Attığımız taş aynı yere, aynı yöne neden gitmiyor,
Elimizdeki TAŞLAR mı farklı? 
Doğru olan bir konuda aynı görüşe neden varamıyoruz, kafamızdaki FİKİRLER mi farklı? 
Selam vermemek için neden yön değiştiriyoruz, gittiğimiz 
YOLLAR mı farklı? 
İncir çekirdeğini bile doldurmayacak sebeplerle neden küsüyoruz, DERTLER mi farklı? 
Su, geminin altında olmalı diyorlar, ancak sular geminin içinde
YÜZMELER mi farklı? 
Para cepte olursa iyi diyorlar, ancak şimdi vicdanlarda,
CÜZDANLAR mı farklı? 
Bıçak hekimin elinde olmalı diyorlar, ancak katillerin elinde
MESLEKLER mi farklı? 
Toplama, çıkarma, bölmeler aynı,
ÇARPMALAR mı farklı? 
Yağmur yağmayınca yağdır Allah'ım,
Deprem olunca durdur Allah'ım, Hasta olunca şifa ver Allah'ım,
Darda, yolda, karda kalınca yetiş Allah'ım diyoruz
Mal-mülk, makam-mevki, nimet ve servet
İşine gelince kullara dayanıyoruz.
DUALAR mı farklı.?








10 yorum:

  1. Hanife'ciğim fikirler elbette farklı olacak, ne benim fikrimi Ayşe beğenir, ne ben Ayşe'ninkini..burada yazıştığımız, her gün birbirimize yorum bıraktığımız arkadaşlarımızla bile bazı konularda ayrı fikirlerde olabiliriz bu doğal. Ama önemli olan birbirimize fikirlerimizi hele hele yaşam biçimimizi DAYATMAMAK. İşte o çok tehlikeli bir şey.

    Bugünkü iktidar bunu yapmaya BAŞLADI. 9 yıldır yavaş yavaş zaten diyordu "hazmettire hazmettire yapacağız" diye.

    Kimsenin kimseye kendi yaşam biçimini dayatmaya hakkı yoktur dünyanın en kötü şeyi bu, zorbalık..diktatörlük..o yüzden farklı fikirde olmamıza şaşırma bu doğal yeter ki, kimse fikrini dayatmaya kalkışmasın..

    sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. Selam vermemek için neden yön değiştiriyoruz, gittiğimiz
    YOLLAR mı farklı? ..çok yerinde bir söz..

    YanıtlaSil
  3. herşeye bir bahane uydurabiliyoruz, doğru..
    selam verme konusunda değişmeye çalışsamda; sabah tv açtığımda ne oluyor bu insanlara, öldürmek bu kadar kolaymı, katil olmak bu kadar basitmi demiştim..
    herşey yabancılaşıyor,değişiyor sevgili yaren'im..ve önce kendimizden başlamamız gerektiğini bir türlü anlatamıyoruz,yada anlayamıyoruz galiba..sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Müjdeciğim, fikirler elbette farklıdır, farklı da olmalı. Ancak benim burada ifade etmeye çalıştığım, hepimiz tarafından, toplum tarafından genel kabul görmüş fikirler, doğruluğu kabul edilen fikirler konusunda neden aynı şeyi düşünemiyoruz. Kısmen bahsettiğin konular, canım...Öpüyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Evet naliyacığım, maalesef. Selam vermenin gerekliliğini ve bizlere kazandıracağını bir bilebilsek..Eminin önce selam vermek için adeta yarış ederiz..Ama ne yazık ki,selam vememek için yolumuzu değiştiriyoruz..Sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  6. Aynen gülçinciğim..İnsanın değeri maalsef kalmadı. Çok basit nedenden dolayı insan canına kıyılabiliyor..Çünkü insanlar vijdan değil, cüzdanları öncelikli..En zoru da sabit fikirli birine belli bir fikri anlatabilmek..HZ. Ali'nin bir sözünü burada zikretmek isterim, konu ile ilgili; Şu dağların değişeceğine inanırım, ama insanın asla..yani insanın değişmesinin imkansız gibi.. Ben de senin düşündüğün gibi düşünürüm. Kimseyi değiştirmeye kalkma. Önce kendin değiş ki,örnek ol insanlara.. Teşekkürler yorumun için öptüm, sevgiler canım..

    YanıtlaSil
  7. Uyuşamayız canım genel kabul görmüş doğrular dinle çatışıyor, mesela ben başımı kapatmam, bu düşüncemi de genel kabul görmüş bir doğru olarak insan hakları, kişisel özgürlük, demokrasiye dayandırırım, ama sayfam yorum bırakan (tuğamiralin mektubu)Çağlayan rumuzlu dinci pardon kinci kişiye göre benim ve pekçok insanın genel kabul gördüğü doğrular Allah'ın emirleri karşısında bir geçerliliği yok! Çağlayan'ın bakış-görüş açısından bakarsan gayet haklı, bir tarafta DİN gibi büyük ve sorgulamadan kabul edilmesi gereken doğrular var, öte tarafta toplumda genel kabul görmüş doğrular..e şimdi gel de iki görüşü birbiriyle bağdaştır olmaz..

    YanıtlaSil
  8. Sevgili arkadaşım senin genel kabul görmüş olarak gördüğün durumlar, başını kapatma vs konular bir noktada kişinin tercihine bırakılmış hem dini anlamda hem yasal anlamda.. Verdiğin örneğe göre başı kapatma konusu senin tercihinde kapatırsın yada kapatmazsın bu senin bileceğin b,r durum.. Diğer taraftan sayfana yazı yazan çocuğa gelince onun senin sayfana yazdığı şeyler de onun iradesi ve düşüncesi bu toplumun genel kabul görmüş düşüncesi değildir. özetle benim yazıda anlatamaya çalıştığım konular, insan sevgisi,hoşgörü,vatan sevgisi, tarihimiz atalarımız,kısaca bizi biz yapan Millet olma şuuru ile aynı toprak üzerinde yaşarken neden aynı noktada fikirlerimiz uyuşmuyor.. Bunu anlatmaya çalıştım. sanırım tatmin edici olmuştur cevanbım.. sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Yağmur yağmayınca yağdır Allah'ım,
    Deprem olunca durdur Allah'ım, Hasta olunca şifa ver Allah'ım selam vermeye gelince yolunu değiştir ne yazıkki değiştiriyoruz neden böyle olduk herkesten kaçar gibi yaşıyoruz komşular birbirini tanımaz oldu harika bir paylaşım yüreğine sağlık hanife hanım sevgilerimle

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ediyorum Sayan Hanım, sağolun.. Sevgiler, selamlar, esenlikler diliyorum..

    YanıtlaSil

Halimiz Ortada

  Dün, uzun süredir görüşemediğim bir arkadaşım aradı beni. Görüşmememizin özel bir nedeni yok. Hayat gailesi işte... Kendimizi öylesine kap...