18 Nisan 2012 Çarşamba

Yoruma Açık...


"Makamla şereflenen değil,Makamı Şereflendiren Olun..
Y.G



13 yorum:

  1. Hükümdarlar, krallar, padişahlar, başbakanlar ne makam sahipleri geldi geçti bu dünyadan,kimi ölümünden onlarca yıl sonra bile tiksinti ve nefretle anıldı mesela Hitler, kimisi kendi vatanını İngiliz'e, Fransız'a, Yunan'a devretmekte tereddüt etmedi, işte Osmanlı'nın son dönemi Mustafa Kemal'i ve düşmana karşı koyanları hain ilan edenler tarihin sayfalarında ibretle okuyoruz, Atatürk, Fidel Castro, Gandhi, De Gaulle ilk aklıma gelen makamlarını şereflendiren isimler tarih hep onları takdirle anacak, nankör olmayan vatandaşları da minnetle..yabancı ülkelerin casusluk servislerinin başkanlarıyla fiskoslaşıp,onlardan EMİR ALANLAR, kendi ülkesinin vatandaşına "ananı da al git" diyenler, yok takla at,oyna göbek at diyenler, kendi askerine düşmanlık edip düşmana askerlik eden makam sahipleri de tarihe kara bir leke olarak geçecek..

    YanıtlaSil
  2. "Makamla şereflenen değil,Makamı Şereflendiren Olun..harikkkkaa .anlayana .. yüreğine sağlık sevgili yarenciğim..

    YanıtlaSil
  3. Haklısınız, makam ve o makamı işgal eden kişi yada kişiler geçicidir, değişir.Kalıcı olan kişilerin eylemleridir.Çalışmaları kendilerine verilen layık görülen makama uygun hareket etmeleri makamı şereflendirir. Aksi davranış, kişinin kendi lehine kazanımları yada maiyetindekileri davranışları her şeyi içine alır. Bu da makamın şereflendirdikleri kimseleri ifade eder..Kişiler orada ki görevleri son bulduğunda o kişi yada makama başkaları gelir.. Unutulmayan o makama layık olup olmadıklarıdır.. Son günlerde sıkkça görüyoruz, özellikle devletin üst kademelerinde ki kişilerin halka ve birbirlerine karşı, ne denli saygısızca ve insanı rencide edici tavırlarını görüyoruz.Bu durum karşısında ki üzüntümü, yıllar önce Hocamın söylediği bu sözle belirtmek istedim.O'na da hocası söylemiş. Bu arada Hocama, Allah'tan acil şifalar diliyorum. Çünkü kanser illeti ile mücadele ediyor.. Hüseyin bey, yorumunuz için teşekkürler, saygılar..

    YanıtlaSil
  4. Müjdeciğim, seninle aynı düşünceleri paylaşıyorum..Bu sözü yazma nedenim de tıpkı senin söylediklerindi.. Düşüncelerime tercüme oldun, sağol canım.. Yukarıda ki yorumumda da belirttiğim gibi, kişiler ve makamlar mutlaka değişir. Kalıcı olan o makamı işgal ederken geride bıraktıkları.. İnsanlara, insanlığa faydalı işler eserler bıraktılarsa isimleri güzel anılır. Tarihimiz bunun örnekleri ile dolu..Aksi halde zarar vermişlerse de kötü anılırlar. tarihimizde bunların da örnekleri mevcut.. Müjdeciğim, son dönemde de çok fazla örnekler görüyoruz, yaşıyoruz. En acısı da, içişleri bakanının halka yaptığı güya şaka imiş..:( Gerçekten üzdü ve kızdırdı beni.. Canım yorumun için teşekkür ediyorum sağol. Öptüm sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Evet naliyacığım, anlayana.. Anlayacaklarını pek sanmıyorum ama..Çünkü onlar makamın sarhoş ettiği kişiler.. Ben teşekkür ediyorum, değerli yorumun için.. Sevgilerimle canım, öptüm..

    YanıtlaSil
  6. Hocanıza acil şifalar diliyorum, saygılar sunuyorum...

    YanıtlaSil
  7. Amin, teşekkür ediyorum Hüseyin Bey, sağolun..

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ediyorum, siyahkuğucuğum sağol..

    YanıtlaSil
  9. Hay bin yaşa Hanife'ciğim. Muhteşem bir söz. Hocana acil şifalar diliyorum canım. Öptüm.

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar anlamlı ve doğru bir söz.Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ediyorum Nurtenciğim:) hep birlikte yaşayalım inşaallah..Hocam için duana Aminn diyorum canım sağol. ben de öptüm sevgilerimi gönderiyorum..

    YanıtlaSil
  12. Ben teşekkür ediyorum yorumunuz için..Kitap Cumhuriyetim sağolun.

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...