24 Nisan 2012 Salı

HERKESE AYDIN, SAĞLIKLI, HUZURLU,HAYIRLI, BEREKETLİ VE MUTLU BİR GÜN DİLİYORUM..





"Herkes insanlığın kötüye gittiğini kabul eder de; kimse 
kendisinin kötüye gittiğini kabul etmez." 


TOLSTOY

8 yorum:

  1. çok doğru canım ,herkes kendine çeki düzen verse toplum da düzelir

    sevgilerimlee...

    YanıtlaSil
  2. Kendisinin kötüye gittiğini farkedebilmek için kötü olmamak gerekir:)kötü olan kişi zaten bunu farketmez herhalde..:)

    YanıtlaSil
  3. İşte bu...Gerçekten de dönüp kendimizi, yaptıklarımızı ve düşüncelerimizi kontrol etmekte yarar var değil mi? Varsa yanlışımız, hatamız medeni bir şekilde kabul etmeliyiz. Yanlış olanı dile getiririz lakin kendi yanlışımızı görmekten sıklıkla kaçınır, eleştiriyi kabul etmeyiz. Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. İşte Müjdeciğim farketmeli öyle değil mi? Bizler hep başkalarının yanlışlarını hatalarını aramaktan, kendimize bakamaz hale geliyoruz.Yaptığımız her defasında şikayet ederiz, insanlık kötüye gidiyor deriz de; İnsanlığı oluşturanın da biz insanlar olduğumuzun farkına varmayız..Müjdeciğim çok teşekkür ediyorum,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  5. Evet Hüseyin Bey, çok doğru.. Bir nevi otokontrol mekanizmasını devreye sokmak..Davranışlarımızı kontrol etmek, ifade buyurduğunuz gibi,hatalarımızı kabul etmek, kaldı ki bu bir erdemdir. Maalesef bu erdem hep 2. planda. Tam tersi hatalarımızı gizlemeye, görmemeye çalışıyoruz..Yanlışı hatayı önce kendimizde aramalıyız,yolunda gitmeyen her neyse düzeltmeliyiz. Kaldı ki insanlık bizlerden müteşekkil değil mi? Hüseyin Hocam değerli düşünceleriniz için çok teşekkür ediyorum, saygılarımı sunuyorum..

    YanıtlaSil
  6. zaten onu herkes kabul ettigi anda her sey belki iyiye gider sanirim ;)tolstayun sozlerini severim sonunda musluman olarak oldugunu soyluyorlar !

    YanıtlaSil
  7. Evet haklısınız.. Ben de okumuştum.. sevgiler, teşekkürler..

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...