5 Nisan 2012 Perşembe

Dua Almaya Bakın..


Vaktiyle bir ateşperest, oğlunu evlendirmektedir. Düğün günü çok koyun ve inek kesilir. Et kokuları mahalleyi sarar. Ancak evin bitişiğinde, Müslüman, dul bir kadın, dört yetimiyle yaşamaktadır. Hepside günlerdir açtırlar. Kadıncağız, düğün evinin kapısını çalıp, 'ateş' ister. Ancak maksadı başkadır. 

“Belki yemek verirler” diye gitmiştir. Adam, kadının niyetini anlasa da, bir şey vermez. Kadıncağız, bir daha gidip 'ateş' ister. Yine eli boş döner. 
Üçüncüde yine öyle. Ama ne olur bilinmez, bu defa acır kadına. Hallerini anlamak için dehlize iner ve dayar kulağını bitişik evin duvarına ve dinler.
Yetimcik, annesine yalvarıyor:
— Anneciğim, ne olur bir daha git. Belki bu sefer bir şey verirler.
Kadın ağlamaklıdır:
- Üç defa gittim yavrum! Artık utanıyorum.
Adam bunu duyar. Kalbi sızlar. güzel bir 'Sofra' hazırlatıp, gönderir evlerine. Ve dehlize inip, dinler yine. Yetimlerin en küçüğü dua ediyor:
- Ya Rabbi! O nasıl bize ikram ettiyse, sen de ona ikram et! Onu imanla şereflendir!
Ardından;
- Âmiiiin! sesleri yükselir.

O anda, kalbi döner ateşperestin. Ve 'Şehâdet'i getirip imanla şereflenir. Nitekim Sadaka, belâyı önler. Ama dua, kaderi değiştirir! Buyurmuştur büyüklerimiz

Dua almaya bakın.

9 yorum:

  1. Gerçekten güzel bir yazı ve şu var bazen biz gayriihtiyarı yani farkında olmadan çok muhtaç birini kapımızdan çevirebiliyoruz ...
    önemli olan sokak başlarında para isteyenlere cebimizde yer yapmasın diye bozuklukları atmak değildir...
    vicdanımızı rahatlatır bu sadece...
    Hanifeciğim ve bu bir gerçek ,gerçekten ihtiyacı olan isteyemiyor utanıyor,ama Yüce RABBİM hamdolsun...

    YanıtlaSil
  2. Evet siyahkuğucuğum, gerçekten öyle gerçek ihtiyacı olan isteyemiyor..Ama bizler mümkün olduğu kadar ihtiyacı olanları bulup imkanlarımız dahilinde karşılamalıyız. Sonuçta biz kendimizden vermiyoruz. O kimsenin alması gerekeni veriyoruz. Rızkını vermeye vesile oluyoruz. Bu da bize faydası oluyor,sadaka belayı önler.. Teşekkürlr yorumun için canım, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Ben eminim akp'lilerden, bdplilerden Tayyoşgillerden dua değil ama bolbol beddua alıyorumdur:)))

    ama apartmanımızda giriş katındaki 70'lik teyze bana kedilere baktığım için bol bol dua ediyor duydum umarım işe yarar:))bir kere de yıllar önce hiç tanımadığım sakallı,takkeli bir yaşlı adamcağız meğer aynı sokakta oturuyormuşuz beni görünce Allah senden razı olsun hep kedilere bakıyorsun demişti:)topu topu aldığım dualar bu kadarcık:))

    sevgiler Yaren'ciğim..

    YanıtlaSil
  4. Müjdeciğim, nerden biliyorsun ki, belki de senin haberin olmadan da sana dua edenler vardır. Çünkü sen merhametli yardım yapmasını seven bir mizacın var..Kimbilir başka kimler dua ediyordur. Bilemeyiz..Belli mi olur benim aldığım dua bu kadarcık diye az bulduğun dualar Allah katında çok büyük değeri vardır, inşaallah öyledir...

    YanıtlaSil
  5. Yorum yazdım yok yanlış bir yeremi bastım hanife hanım güzel bir paylaşım yardımlaşma zekat dua ahirete hazırlık bazende şaşırıyoruz yardım ediyorsun durumu senden iyi zaman o kadar kötüki genede dua almaya bakalım rabbim görüyor duyuyor mühim olan insanlığımızı kaybetmeden yardımlaşalım ramazan ayını beklemeyelim gönlümüzden ne koparsa illaki zengin olmamız gerekmiyor hayırlı cumalar sevgiler hanife hanım

    YanıtlaSil
  6. Sağolun Sayan hanım, sizinde cumanız hayırlara vesile olsun.. Hoşça kalın, esenkalın, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. Ey her şeye gücü yeten ve kullarına onların şah damarından daha yakın olan Rabb’imiz! Ne olur, bizi göz açıp kapayıncaya kadar hatta daha az bir zamanda bile nefsimizle başbaşa bırakma… Nurunla tecelli buyurup, Sana ulaşan yolları bize de göster… Fazlınla bizi öyle çepeçevre kuşat ki, Senden başka hiçbir kimseye e…n ufak bir ihtiyacımız kalmasın; kalmasın da Senin hakikî dostların gibi biz de her zaman başkalarına karşı müstağnî yaşayabilelim. Âmîn… Âmîn… Âmîn..
    Hayırlı Cuma lar can dostum

    YanıtlaSil
  8. Aminn, Allah razı olsun Muammer Bey.. Sizin de cumanız hayırlara vesile olsun.. Ne güzel dua...Dostluğunuz baki kalsın..selam ve saygılarımla..

    YanıtlaSil
  9. a yok yok az bulmadım, yorumumda yanlış ifade kullanmışım gerçekten okununca o duaları az bulmuşum gibi bir mana çıkmış, bu kadarcık derken hafife almak istememiştim bu kadarcık da bana yeter:)))ben de hiç tanımadığım ama hayvanlara merhamet eden insanlara hep dua ediyorum ayrıca..
    iyi geceler canım:)

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...