23 Mart 2012 Cuma

“Ne” iseniz “O”nu Olunuz!!!

İnsanın en büyük açmazı, ne ise onu olmasını becerememesidir. İnsan olmak başlı başına bir ayrıcalıktır. Çoğu zaman da görevle sorumluluk birbirlerine karıştırılır. Görevde katılık vardır, özgürlük yoktur. Sorumlulukta katılık yoktur ama, özgürlük sınırsızdır. Sorumluluk; kişinin kendi özünü, insanlığını hissetmesi durumudur. 

İnsanın oluşturduğu karakteri, yaşamı boyunca karşılaştıklarına gösterdiği tepkilerin ruhundaki izdüşümüdür. Bir yerde çevresiyle karşılaşması ve buna tavır koymasıdır.
 

Yaşamını kolaylaştırdığı anda benimsediği durum tembelliği, kendini koruma içgüdüsüyle çevresine tavır koyması saldırganlığı yapısının temel taşı durumuna getirir. Bunlar ailelerin, toplumların kalıt bıraktıkları özellikler değil, bir arada yaşamanın, birbirlerinin oluşumlarına bakarak kendilerini geliştirme ve benzetme gereksinimidir. Kişinin kendini bilmesi, zihinsel acılarının noktalanmasıdır.
 

Gösteriş yapmak, büyüklük taslamak, hava atmak bugün en yaygın ve kangrenleşmiş bir durumdur. Kişinin olduğundan fazla, olduğundan başka görünme isteği, yalancı ve cilalı bir görüntü sergileme tutkusu, toplumun değer ölçülerinin kendisinde yarattığı en acımasız örneklerdir. “En büyük güçlülük insanın gerçek kimliğine razı olmasıdır.”
 

Paraya, üne, şana, güçlüye gösterile gelen olağanüstü itibar ve iltifat, insanı ister istemez böyle olmanın üstünlüğüne ve faziletine inandırır. Zayıf kişi hep beğenilmenin, güçlenmenin, iltifat görmenin peşindedir. “İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkun.”
 
    Ekrem Öztürk

6 yorum:

  1. “İnsanın kazandığı paradan değil, paranın kazandığı insandan korkun.”
    insanları değiştiren tek şey....
    para...

    YanıtlaSil
  2. Haklısınız, günümüzde paranın satın almayacağı şey yok gibi.. Ne acıdır ki; her şeyimiz para ile alınıp satılır oldu..İnsan kazandığı parayı helal yoldan kazanır, paranın kazandığı insan için Allah muhafaza aynı şeyi söylemek mümkün değil.. sevgiyle kalın, okuyup yorum yaptığınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. malesef para insanı değiştiriyor ,bazende mecburen değişmek zorunda kalıyoruz çok sevdiğimiz insanlardan bile para için uzak kalıyoruz ,yazları çoğu zaman 12-16 saat çalışmak zorunda kalıyorum eve gelincede yorgun ve gergin oluyor insan sevdiklerimizi kırıbaliyoruz yada gezmeye vakit kalmıyor bir çok güzel şeyden uzak kalıyoruz bunlar bizim elimizde değil yaşamak için parayada ihtiyaç var sonuçta .

    YanıtlaSil
  4. canım arkadaşım benim anlatmak istediğim, alınteri ile kazanılmış helal para değil.. Elbette çalışıp para kazanmak zorundayız. Maalsef günümüz şartlarında da hiç kolay değil para kazanmak.. Ama paranın esiri olup, insanları ezip, kırıp geçip, onu hiçe saymak. Para için her şeyinden vaz geçmek benim anlatmak istediğim. Onurlu bir şakilde kazanılan ve onurlu bir hayat değil anlatılamk istenen. Maalesef günümüzde örneklerini çok fazlasıyle görmek mümkün.. hangi birini anlatalım.. yorumun için teşekkür ediyorum. sevgiyle kal canım..

    YanıtlaSil
  5. Canım arkadaşım para her şey para hiç bir şey insanlığı alıp getiriyor dostlukları yıkıp geçiyor yalnız haram değil helaldende kazanılsa gösteriş içlerindeki insan ezme içgüdüsü açığa çıkıyor aile hayatı bile bozuluyor sözün kısası para insanı değiştiriyor güzel bir paylaşım teşekkürler arkadaşım sevgiyle muhabbetle kal

    YanıtlaSil
  6. Çok haklısınız Sayan Hanım, bizde çok verip azdırma, az verip baktırma diye Allah'a dua ediyoruz..değerli yorumun için teşekkürler.. Sevgilerimle..Esenlikler.

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...