23 Ocak 2013 Çarşamba

MEVLİD KANDİLİNİZ KUTLU OLSUN..(Bu Yazı Bir çocuk Tarafından yazılmış, O nedenle okunmalı..)

"Andolsun, size kendi içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki, sizin sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir. O, size çok düşkün, mü’minlere karşı da çok şefkatli ve merhametlidir.'' (Tevbe:128)

Bu yazı bir çocuk tarafından yazılmış. Bana göre alim de olsa prof. da olsa bir kişi, duygularını bu kadar temiz ve sade anlatamaz. Bunun için çok anlamlı bu yazı...
 Ey alemlerin sultanı,
Senin yaşadığın dönemde ne çok zorluk vardı. Güneş gibi doğdun insanlığa. Yetimin babası,güçsüzün koruyucusu,darda kalanın kurtarıcısı,insanlığın rehberi oldun.
Cahiliye dönemi karanlıktı. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyor,insanlar mal gibi alınıp satılıyor,kadına hiç değer verilmiyordu.Ve birgün sen geldin dünyaya.Bütün kainat seviniyordu.Kainatın efendisi,göklerin resulü gelmişti.Allah-u Teâlâ "Sen olmasan alemleri yaratmazdım buyuruyordu".Dünyaya gelmen ne büyük bir sevinçti Ya Resulallah.
O dönemde yaşayıp da seni görenler ne kadar şanslıydı Ya Resulallah.Senin yürüdüğün yollarda yürümek,seninle aynı camiide secde etmek,seni bir dakika bile görmek ne büyük saadet.Ağlayan bir çocuk gördüğünde başını okşayıp derdini sorardın.Torunlarını öpüp,onlarla şakalaşırdın.Güvenirliliğinle tanınırdın.Ya Resulallah yürüdüğün yollarda toprak olsaydım,gölgelendiğin ağaç olsaydım,dalından kopardığın çiçek olsaydım da seni görseydim.
Ama şimdi sen yoksun.Yetimin hakkı yeniyor.Sokak kaldırımlarında ağlayan biçare çocukların başını okşayan yok.Aksine her geçen bir tekme atıyor!Ya Resulallah sen "Sizin en hayırlınız Kur'an'ı öğrenip öğreteninizdir buyuruyordun.Şimdi öyle kimseler var ki Kur'an'a değer bile vermiyor.."Müslüman,müslümanın kardeşidir..." buyuruyordun.Kardeş kardeşin canına kıyar mı,kardeş kardeşin malını çalar mı Ya Resulallah?"Komşusu açken tok yatan bizden değidir" buyuruyordun.Şimdi insanlar komşusu açlıktan ölse bile tok yatıyor.Hem de hiç içleri acımıyor.Sen olsaydın böyle mi olurdu Ya Resulallah?
Ah keşke herkes seni örnek alsaydı. Herkes senin izinden yürüseydi.Kimsenin canı yanmazdı.Kaldırımlardaki çocuklar ağlamaz,yetimler unutulmazdı.Seni özledim Ya Resulallah.Nerdesin?Yine gel.Işığınla aydınlat kainatı.Seni,seni özledim Ya Resulallah.


YAŞAR GEDİKLİ
(Rabbim kabrini nur , makamını cennet etsin Hocamın..)

14 yorum:

  1. mevlid kandilimiz mübarek olsun canım...

    YanıtlaSil
  2. Hanife'ciğim bugün Kandil'miş ben de az önce gördüm bloglarda..Kandil'in kutlu olsun canım...hadi şöyle güzel bir un helvası yap bana da ışınla:)))

    yazı gerçeği yansıtıyor, Müslüman Katar, Müslüman Libya'lı çocukları Hristiyan NATO uçaklarına bombalatırken, Müslüman AKP de çanak tutuyordu...çocuk haklı..

    sevgiler canım, Bücürük'le kocaman öpüyoruz...

    YanıtlaSil
  3. Evet keşke hepimiz daha çok yolundan yordamından faydalanaydık ya. Savaşlar, cehaletler, yalan dolan riya ve çirkinlikler olmayaydı..
    Keşke.
    Kandilin mübarek olsun canım benim..Selamlarımla, dualarımla..

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ediyorum Müjdeciğim, senin de kandilin kutlu olsun canım...
    Maalesef sen de haklısın canım:( Allah islah etsin, akıl fikir vesin bu insanlara...
    Un helvası hiç yapmadım. Arada irmik helvası yaparım.
    Ben de ikinizi kocaman öpüyorum canım..
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Aynen öyle Vuslatcığım. Bizim örneğimiz olan yüce insanı iyi tanımalı, anlamalı ve faydalanmalıyız..Buna çok ihtiyacımız var..
    Senin de kandilin kutlu olsun canım.
    Öpüyorum sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. 'Andolsun ki içlerinden, kendilerine Allah'ın âyetlerini okuyan, (kötülüklerden ve inkârdan) kendilerini temizleyen, kendilerine Kitap ve hikmeti öğreten bir Peygamber göndermekle Allah, müminlere büyük bir lütufta bulunmuştur. Halbuki daha önce onlar apaçık bir sapıklık içinde idiler.' (Âl-i İmrân, 164)

    MEVLİD KANDİLİNİZ MÜBAREK OLSUN SEVGİLİ HANİFECİĞİM. SEVGİLER.

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,

    Mevlid kandilinizi kutlar, kandilin bütün insanlığa sevgi, rahmet, huzur ve barış getirmesini Yüce Allah'tan niyaz ederim.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ediyorum, naliyacaığım, senin de kandilin mübarek olsun, hayırlara vesile olsun inşaallah canım, öpüyorum sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  9. Amin Recep Bey sağolun.. Sizin de mevlid kandiliniz mübaarek olsun, hayırlara vesile olsun..
    selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  10. Ya ben çok duygusalım, ya da bu yazı gerçekten çok dokunaklı olduğundan gözlerim yaşla dolu okudum.
    Daha insanca, daha merhametli ve dürüst olmaya niyetlenilecek nice Mevlid Kandillerimiz olsun dilerim.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Çocuklar tamamen art niyetten, yalandan, riyadan uzak saf ve temiz bir duyguya sahiptirler... Bu yzaıyı yazan da bir çocuk oluşu ve samimi duyguları ile yazmış olması sizi hüzünlendirmiş olabilir.
    Dileğinize inşaallah diyorum. Okuyan gözlerinize sağlık.
    Teşekkür ediyorum..
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  12. Canım geçmiş kandilin mübarek olsun ellerinden öpüyorum sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  13. Çok teşekkür ediyorum siyahkuğum.Senin de geçmiş kandilin kutlu, mutlu, senin için en güzeli en hayırlı şeylere vesile olması dileğimle.. Ben de seni öpüyorum canım.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...