2 Aralık 2013 Pazartesi

Türk Diye Bir Uygarlık Yokmuş Öyle mi?

30 Kasım 2013… AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Prof.Dr. Yasin Aktay, Bayburt’ta katıldığı panelde, “Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok.’demiş, haber bu… Prof. Dr. Aktay şöyle devam etmiş; “Sana demişler ki, ‘Sen Türksün’. Ne demek Türklük? İşte Orta Asya'dan gelmişsin. Bir bakıyorsun, kaçımızın dedesi Orta Asya'dan gelmiş? Bir sor bakayım gerçekten. Var mı böyle bir şey? O milletin yavaş yavaş zaten etnografyası da işlenmeye başlanıyor. Gerçekten de böyle bir şey. Türk nedir mesela? İsmet Özel'in çok ilginç, çok güzel tahlilleri vardır. Türk dediğin bir sentezdir zaten. Türk diye bir ırk yok."
Bu haberi iyi okumamız gerekiyor, anlatayım…
Aslında uzun bir hikâyedir bu, kimse anlatmadı bize, haberimiz olmadı tarihimizden…
Anadolu’nun böylesi kıymetli olduğunu bir türlü anlayamadık biz, “Anadolu bizim” deyip geçtik, Anadolu’nun dünyanın merkezi olduğunu bir türlü göremedik. Anadolu uygarlıkların merkezidir; Hitit, Sümer, Akad, Urartu, Asur, Babil, Med, Pers, Roma, Bizans ve biz Türkler. Ama biz, en aşağı yedi bin yıllık tarihimizi dahi öğrenemedik…
‘Anadolu’ dedik, bu topraklar ‘Ana dolu’ deyip, geçip gittik. ‘Sayın’ dediler ‘uygarlıkları bir bir sayıp geçtik’, bu uygarlıkların mirasçısı olduğumuzu bilemedik. Bu toprakların dünyanın merkezi, kültürün, insanlığın merkezi, tarihin merkezi, insana yaşam veren kaynakların merkeziolduğunu bilemedik, bilemedik, bilemeyince de sahip çıkamadık. Onun için şimdi birileri çıkıp ortaya, ‘Türk yoktur’ diyebiliyor.
Olsun, hepsi geldi geçti bu uygarlıkların ama biz hala varız, yaşayan son uygarlık biziz, biz Türkler. Var isek hala Anadolu’da, demek hala güç bizde ve bu güç bize, uygarlık ve kültürümüzden, adımızdan, tarihimizden geliyor.
Alınız haritayı, alınız Anadolu’yu elinize ve bir bakınız, heybetine, gücüne, güzelliğine bir bakınız;üç tarafı denizlerle çevrili, üç kıtayı birbirine bağlayan yollar bizde, boğazlar bizde, denizlerbizde. Karadeniz’in en uzun sahil şeridi bizde, Doğu Akdeniz’i kontrol eden Kuzey Kıbrıs Türk Devleti bizim, Ege Denizi’nde sorunlar devam etse de, güç yine bizde…
İsrail’in boğazı bizde, istersek yavaş yavaş sıkar, nefes aldırmayız. Ortadoğu’da Amerika’nın kanlı siyasi emellerini durduracak güç yine bizde; kaldırın üsleri, kaldırın İncirlik’i, çıkın NATO’dan, görelim bakalım şu ABD’yi, nereye saldıracak…
Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğünün anahtarı bizde. İran bize tehdit değil, kontrolü bizde. Kafkaslar, iyi bakın haritaya, Kafkaslar, Ermenistan ve Gürcistan, Azerbaycan, Rusya; enerjinin yolu bizde…
Bu Anadolu bizim…
Bu uygarlık ve tarih, bu kültür mirasları bizim…
Şu AB’nin bir temsilcisi olan Karen Fogg ağabeylerine yazmış, “Türk Tarihi’ni nasıl yok edeceğiz” diye… Korku bu zaten: Türk Milleti, Türk Tarihi ve Anadolu’nun gücü… Onun için birileri çıkıyor, Türk diye bir kavim yoktur diyerek tarihimizi yok saymak istiyor.
11 Eylül 2001’de bir saldırı oldu ABD’de, İkiz Kuleler. ABD Başkanı Bush’un, saldırı sonrası yaptığı açıklamadır bu:“Haçlı seferleri başladı”:
Fransa Libya’ya saldırdı, İçişleri Bakanı bakınız ne dedi: “Fransa Haçlı seferlerine öncülük ediyor”…
İngiltere Libya’ya saldırdı, dönemin Rusya Başbakanı Putin ne dedi: “Bu bir Haçlı seferidir”…
Bugün ortaya çıkarak ‘Türk yoktur’ diyenlerin ardında bunlar yatıyor. Bin yıllık Haçlı düşmanlığıdır bu. Bin yıldır süren Türk-Bizans savaşıdır bu ve bu savaş hiç bitmeyecektir. Çünkü bu Haçlı ittifakının emeli, Anadolu’yu ele geçirmek ve Türk varlığını yok etmektir. Özelleştirme diyerek Anadolu’yu parsel parsel satın alsalar da, Türk milleti ve tarihini yok edemedikleri için, TÜRK adını silmek istiyorlar, onun için sadece Anadolu değil, ‘dünyada Türk diye bir ırk yok’diyorlar!
Ve bizim, belki de en çarpıcı özelliğimiz; bu kutsal topraklar para ile satın alınmadı, ne AB kredileri kullanıldı, ne ABD, ne İsrail ne de Rusya, bedel ödendi bedel… Ama bu bedel asla para olmadı, can oldu, can, canımızla ödedik bu toprakların bedelini…
Bakın Fas, Tunus, Cezayir’e…
Bakın Mısır’a, Libya’ya, Filistin, Mekke ve Medine’ye, hepsinde şehitlerimiz yatar.
Bakınız Irak, İran ve Suriye’ye, bakınız Kafkaslara, Balkanlara, orada şehitlerimiz uyur.
Allah aşkına bir bakınız Çanakkale’ye, bu şehitler neden şehit? Bu Anadolu’yu bize vatan yapmak için, bu kutsal toprakları bize yurt olarak miras bırakmak için, bir vatan için vatan!
Dünya tarihinde biz Türkler kadar bu topraklara ağır bir bedel ödemiş ikinci millet yoktur. Anadolu bizimdir, şehitlerimizin mirasıdır, yedi bin yıllık Türk tarihinin mirasıdır, bizimdir bizim…
Biri çıkış demiş ki, ‘dünyada Türk yoktur’! Bunu diyen kimdir, ona bakmalı. Biz Türk’üz, Türk yok diyen de varsa azıcık yürek, çıksın söyleyin bize; kendisi kimdir!..
Konu açık; adımız ve tarihimiz unutturulmak ve silinmek isteniyor. Böylece emellerine ulaşacaklarını sanıyorlar ama aldanıyorlar. Çünkü Türk olmaz ise, Anadolu olmaz!

Bu bir ‘var ya da yok olma’ mücadelesidir, sonsuza dek sürecektir. Bunu çocuklarımıza anlatmalısınız, geleceğe şimdiden hazırlıklı olsunlar için…
Erdal Sarızeybek
http://www.erdalsarizeybek.com.tr/haberler/turk-diye-bir-uygarlik-yokmus-oyle-mi-h424.html


Ben de sayın prof. Dr. Yasin Aktay' a diyorum ki; Türk diye bir ırk anlı şanlı tarihiyle vardı, vardır, sonsuza kadar var olacaktır. Tarih tekerrürden ibarettir. Dünde Türklüğü yok sayma çabaları olmuştur ve sonuçsuz kalmıştır. Varlığını, kanıyla canıyla bedel ödeyerek ispatlamıştır. Şimdi yine aynı eylemler gündemde, bu Yüce Millet  atalarının verdiği cevabı, biz torunlar da vereceğiz. Canımız kanımız pahasına... Türkü Türklüğü yok saymak kimsenin haddi değildir.
...
Eğiliniz ey şerefler, ey şanlar,
Ey ırklara altın destan yazanlar!
Biz devlerin, fillerin, diz çöktüğü kuvvetiz
Eski, yeni dillerin anlattığı milletiz!
Mehmet Emin Yurdakul

Ne Mutlu Türküm diyene!
Hanife MERT

12 yorum:

  1. "Türk`ün Türk`ten başka dostu yok" sözü, aslında yanlış, doğrusu " Türk`ün Türk`ten başka düşmanı yok" olmalı. Bütün dünya birleşse veremeyecekleri zararı, şu anki yönetim bir çok kavramın içini boşaltarak verdi, sıra Türklüğe mi gelmiş:(

    YanıtlaSil
  2. Bir hikaye vardır Hanife Hanım bilirsin.
    Zamanın birinde fakir bir babanın oğlu okuyup vali olur.
    Vali olunca da babasını emir vererek yanına getirtir.
    Baba oğlunun makamına çıkar.
    El pençe divan durur.
    Oğul" baba" der "hani sen hep deridin ya, oğlum sen adam olmazsın diye. Bak Vali oldum" der.
    Baba cevap veriri.
    "Oğul" der "ben sana vali olamazsın demedim. Adam olamazsın dedim. Sen vali olmuşsun amma adam olamamışsın".
    Oğul şaşırır "neden" der.
    Baba" sen adam olsaydın vali oldun diye babanı ayağına zorla getirtmezdin".
    Hisseden kıssa.
    Çok laf eden olur.
    Her laf edenide "adam" yerine koymamak lazım.
    Saygıyla.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar.

    Aynı konuya siz de duyarlılık gösterip bloğunuza almışsınız. Şimdi bu talihsiz ve mesnetsiz ve de boyundan büyük lafı eden adamın akademik kariyeri ile bir de bir partinin MYK'nda üye olması bizleri çileden çıkarmıştır. Sıradan bir insanın söylemesi belki o kadar dikkate alınmaz.

    Bu kendini bilmezlere dersini vermenin bir başka yolu yok. Biz de ancak elimizde bulunan imkanları (Sosyal Medya) kullanarak konuya olan hassasiyetimizi dile getirip paylaşıyoruz.

    Hüseyin hocam da böylelerinin talihsiz ve mesnetsiz çıkışlarına bloglarımızda yer vermememizi salık veriyor. Aynı zamanda onun bu fikrine de katılıyorum. Konuyu sosyal medyaya taşıyarak acaba onun ekmeğine yağ mı sürmüş oluyoruz? Onun da niyeti acaba bu muydu? Diye kendimi böyle düşünmekten alıkoyamıyorum.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba Recep Bey,
    evet ben de paylaştığınız yazıyı okudum ve yorumladım. Düşüncelerinize katılıyorum. Haddi aştıklarını bilsinler. Haddi aşanı Allah da sevmez.
    Hüseyin Hocam'ın kendince haklı bir sebebi vardır. Herkes sahip olduğu şeyle tepkisini göstermeli.
    Yorum ve değerli katkınız için teşekkür ediyorum.
    selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  5. Haklısınız Hanife Hanım. Tepki vermek lazım elbette.
    Benim demem o ki:
    Gerçeği bile bile insanları yanlışa sürükleyen bu kendiniz bilmezleri pek de dikkate almamak lazım.
    Tarih boyunca bu şekilde davrananlara rastlanmıştır.
    Görünen o ki rastlanmaya da devam ediliyor hala.
    Hangi düşünce yapısıdır o adamı bu şekilde söyleten.
    Söylemek için bu günü neden bekledin o halde madem sen bir prof.sun.
    Barzani denen şahsın Diyarbakır'a gelmesini mi bekledin söylemek için acaba. Acaba bu gerçek dışı söylemi kimler sana söyletti*
    Yahu Hanife Hanım kardeşim.
    Söylenecek çok şey var aslında.
    Teşekkür ediyorum konuyu gündeme getirdiğiniz için.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  6. Yanılıyorsunuz Asya Hanım. Türk Türk'e düşman olmaz. Düşmanca tutum içine giren kimse yada kimseler Türk değil, kendini Türk gibi hissetmediği için rahatlıkla yok sayabiliyor. Bu yönetimin tek derdi Türkler ve Türklük. Aslında bu yönetim hiç bir kavramın içini boşaltmadı. Onlar öyle olduğunu zannettiler. Oysa onların bu tavırları, bu Milleti kendine getirdi. O kavramların önemini anladı. Yorum ve katkınız için teşekkürler ediyorum, sevgilerimi gönderdim.

    YanıtlaSil
  7. Hikayeyi hatırladım. Haklısınız sözünüzde lakin, tarihini kim olduğunu nereden geldiğini bilmeyen genç nesle ve kimilerine anlatmak maksadı ile bu yazıyı paylaştım. Diğer taraftan da bu tarz söylemde bulunanlara haddini bildirmek de lazım geldiğine inanıyorum. Teşekkür ediyorum yorum ve katkı için.
    Selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  8. Turk diye bir irk yoktur diye soylendigini gazetelerde okudugumda pes dedim..bu insanlar hangi vasifla konusuyorlar.. Erdal Sarizeybek in yazisi cok guzel..iyiki paylasmissin..son gunlerde gazete okumayi boykot ettigimden son derece guzel yazilarida kacirmisim:( ilave ettigin kendi yorumun icinde yuregine saglik diyorum sevgiler Hanifecigim..

    YanıtlaSil
  9. Ben teşekkür ediyorum Hüseyin Hocam. Evet konuşacak söylenecek yapılacak çok şey var. Lakin insanlar tepkisiz kalmayı, susmayı tercih ederken, kimisi de bu söylemleri haklı bulanlar da var.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ediyorum Emelciğim. Ben de izlemeyim okumayım diyorum ama olmuyor, protesto etmek bir şey kazandırmıyor diye düşünüyorum. Her ne kadar kızsam da izliyor ve okuyorum canım.
    Yorum için teşekkür ediyorum.
    Sevgilerimi gönderiyorum kucak dolusu...

    YanıtlaSil
  11. türkler olmaz mı yaa.
    sanırım bikaç boy gelmişler anadoluya. oğuzlar, gagavuzlar, bunlar türk işte. türkmenler. konya karamana gelenler.

    :)

    YanıtlaSil
  12. Türk olmaz mı? deepçiğim. Tarih sahnesinden hiç çekilmemişler. Dünyaya adalet, medeniyet dağıtmışlar. Çağaçıp çağ kapatmışlar.Koskoca imparatorluk kurmuş dünyaya hükmetmiş. Böyle bir ırkı sen nasıl yok sayarsın. Aslında kendi de biliyor söylediğinin yanlış olduğunu ama, işte birine yaranmak adına kendince konuşup duruyor. Tepki görünce ben öyle demek istemedim ben de Türküm demiş.
    :)
    sevgiler.

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...