16 Mayıs 2013 Perşembe

Regaip Kandiliniz Kutlu Olsun.


Allah (c.c) katında zamanların değerleri birbirine eşittir. Ancak öyle zamanlar vardır ki o zamanlarda öyle hadiseler olur ki, o vakte diğer zaman dilimlerinden daha üstün bir değer kazandırır.Receb-i şerîfin ilk Cuma gecesine isabet eden Regâib Gecesi'de bu müstesna zamanlardan biridir. Cuma geceleri böyle kıymetli vakitlerden biridir.
Regaib Gecesi gibi iki kıymetli gecede bir araya gelince, bu gece daha da bir kıymetli oluyor. Bu gece, yalvarış ve yakarışların Yüce Mevla'ya sunulduğu ve O'nun rahmetinden af istenildiği umut, huzur ve müjde gecesidir.

Allah Teala'nın kullarına lütfunun çokluğu, kereminin bolluğu ve pek çok günahkarı bağışlaması sebebiyle bu geceye Regaib Gecesi" adı verilmiştir.Bu gecenin bu değeri nereden kazandığı hususunda değişik rivayetler bulunmaktadır. Bunlardan biri; Hz.Amine validemizin böyle bir gecede Resulullah (s.a.v)'e hamile olduğunu anladığıdır.
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) Regaib gecesinin içinde bulunduğu Recep ayında çok dua eder, namaz kılar, oruç tutar, iyiliklerin her çeşidini yapar, sadaka vermeye özen gösterirdi.
Resulullah (s.a.v)'in Receb'in ilk perşembe gününü oruçla geçirdiği ve cuma gecesinde, bu kandil gecesine mahsus olmak üzere on iki rekât namaz kıldığı kabul edilir. Regâib gecelerinde dua etmek, tevbe ve istiğfarda bulunmak, bu geceyi kutsal kabul etmek suretiyle çeşitli ibâdetlerle geçirmek, genel olarak alimler arasında kabul görmüştür.
İdrak ettiğimiz mübarek Regaib Kandili vesilesiyle, ruhumuzu karartan kötü duygu ve düşünceleri kalplerimizden atalım. İbadetin zevkinden bizi mahrum eden nefsin kötü arzularını frenleyelim. Gönül dünyamızı bulandıran haset, kin, düşmanlık gibi kötü duygulardan temizleyelim.
Ey Rabbimiz! Senden; Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini dileriz. Senden tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyoruz
Ey Rabbimiz! Senden hidayet, takva, afiyet ve gönül zenginliği istiyoruz. Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lutfeyle .
Ey rabbimiz ; Aşk ile yanmayanlar öleceğin sanmayanlar sözlerini dile getiren kulların arasında yüreğimi ve yüreklerimizi dualarla süslemeni ümit ediyoruz... Ölümün bakiliği gökyüzüne ulaştığı an ki! O an Sen hep varolacaksın, Af kapında dizilirken sonsuz merhametinden bizleri de gül kokularıyla sevindir...
Ey Rabbimiz, Vatanımıza göz diken onu bölmeye parçalamaya çalışan iç ve dış düşmanlara, bu mübarek gecenin hürmetine fırsat verme, onları islah eyle, islah olmayacaksa Kahhar ismi şerifin hürmetine kahreyle. Haince saldırıya uğrayan Reyhanlı ilçemizde hayatını kaybedenlere rahmet,hastalara acil şifalar nasib eyle. Sen Milletimizi koru Rabbim.
Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle. 

(Allahümme inneke afüvvün kerîmün, tuhibbül afve fa’fü anni) Tirmizî, Daavât 84.

Bu vesileyle Regaip Kandilimizin Ülkemiz ve tüm islam alemine huzur, mutluluk, barış ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

14 yorum:

  1. Regaip kandilinizi kutluyorum. Saygılar sunuyorum.

    YanıtlaSil
  2. hayırlı kandiller canım,dua ile...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ediyorum Hüseyin Hocam, sizin ve ailenizin kandili kutlu, mutlu, huzurlu ve hayırlara vesile olmasını diliyorum...

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ediyorum Reyhancığım, senin ve ailenin de kandili huzur, mutluluk hayırlara vesile olsun dualarınız kabul olsun inşaallah canım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Senin de kutlu olsun Hanife'ciğim, bu akşam sen nasılsa dua eder, namaz kılarsın, ülkemiz için de dua etmeyi unutma e mi? Bu başımızdaki iblislerin yaptığı her musibet, her komplo ortaya çıksın, ayaklarına dolaşsın inşallah aminnnnnnnnnnnnnn
    Bücürük ve ben öpüyoruz....:)

    YanıtlaSil
  6. Ben de sizin ve tüm İslam aleminin Regaip Kandilini kutlarım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ediyorum Müjdeciğim sağ ol canım. Senin de kandilin kutlu olsun. Hepimiz namaz kılıp, hepimiz dua etmeliyiz. Millet olarak üzerimizden sıkıntıların gitmesi, refaha, feraha ulaşmamız için. Allah katında kimin duası makbul olacağını biz bilemeyiz. Belki senin, belki başka birinin duası daha makbul, belki sen samimi ve yürekten dua edeceksin, namazda yalvaracaksın Rabbim kabul edecektir. Biz bilemeyiz. O yüzden hepimiz edelim ülkemizin kurtuluşuiçin geleceğimiz için. Dualarına yürekten aminnn diyorum canım.
    Ben de öpüyorum seni ve bücürüğü...

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ediyorum Asya Hanım, sağ olun.. sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  9. Hanifecim dün oruçtum ve inanılmaz bir başağrsı vardı yazamadım canım seninde artık geçmiş kandilin mübarek olsun diyeyim
    sevgiler

    YanıtlaSil
  10. Allah kabul etsin Öznurcuğum..
    Senin de geçmiş kandilin kutlu, mutlu ve hayırlara vesile olsun inşaallah.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Geçmiş kandilin mübarek olsun canım.. Günlerin hayırla dolsun..Allahcc dualarını kabul etsin..Cümlemizin de..

    YanıtlaSil
  12. Amin vuslatcığım, bilmukabele canım...
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  13. Merhabalar,

    Siz benim takibimde olan bir blogger iken, sizi hem okuma listemde, hem de takip listemde göremeyince, tekrar geldim ve üye oldum. Bazen Blogger'in sistemi kendi kendine öyle garip işlemler yapıyor ki, anlamak mümkün değil.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkür ediyorum Recep Bey,
    haklısınız bazen böyle teknik sıkıntılar olabiliyor...
    Sağ olun saygılar,

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...