11 Şubat 2013 Pazartesi

"Vatanın Bağrına Düşman Dayamış Hançerini!!

Kurtuluş Savaşı  yıllarında, Milli mücadele sırasında Ankara’da kurulan mecliste, bir toplantıda  Bursa Mebusu Dr.Baha Bey meclis kürsüsünden; 
"Vatanın bağrına düşman dayamış hançerini, 
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini? " 
Namık Kemal'in bu iki dizesini okur... Bunun üzerine 
Mustafa Kemal'in yanıtı şöyle olmuştur; 
"Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini, 
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini!"
Geçmişte olduğu gibi bu günde,  düşman vatanın bağrına hançerini dayamış durumda, acaba  bunun farkında mıyız!
Büyük Atatürk, 10. Yıl Nutkun da ; “ Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş büyük medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti bundan sonraki inkişafıyla, atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.” diyor. Elbette dünyada en önemli aydınlatıcı gücün, yüksek Türk Medeniyeti olduğuna işaret ediyor ve reçeteyi de kendi Türk kültür dünyamızda aramamız gerektiğine dikkat çekmektedir. Büyük Atatürk, Türk Milletine hedef olarak da, muasır(çağdaş) medeniyet seviyesinin üzerine çıkma azim ve iradesini göstermektedir. 
Oysa biz ne yapıyoruz? Çağdaşlaşmak, batılılaşmak adına Avruplılaşmaya çalışıyoruz. Böylece Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlaşma yerine Avrupalılaşırken kendi benliğimizi yitiriyoruz. Milli değerlerimiz eriyor, kimlik yozlaşıyor. Vatanı sadece toprak parçası olarak görenlerin sayısı artıyor. 
Bayraklar yere atılıyor, yakılıyor. Toplumdan cılız bir tepki! Toplum sessiz adeta uyumuş, dondurulmuş durumda.  
Türküm demekten çekinir hale getirildik. Türk’üm demek Emperyalistlere şirin görünmek adına suç sayılmaya çalışılıyor. Neredeyse bölücülerle eşdeğer gösterilmeye çalışılır hale getirildik, farkında mıyız? 
Vatan sevgisini, millet sevgisini ifade etmek, Avrupa Birliği ve onların yandaşlarının neredeyse iznine bağlı hale getirildi. Acaba farkında mıyız? 
Her gün yeni bir, vatana ihanet edenin barış kardeşlik kisvesi altında açık itirafına tanık oluyoruz. 
Acaba Mustafa Kemal gibi,”Düşman vatanın bağrına dayasın hançerini, vardır kurtaracak Bahtı kara maderini” sözünü söylemek zamanı gelmedi mi? 
Yoksa Necip Fazıl’ın;”Kendi ülkende garip, kendi ülkende parya mı olacağız?
Bütün bunlardan hiç kuşkusuz dün olduğu gibi bugün de kurtulacağız. Bu konuda inancımız tamdır. Aksini düşünmeyin bile. Ancak bu durumu aşabilmemiz için;  Bir olalım, diri olalım, güçlü olalım.Emperyalistlerin ve bölücülerin oyunlarını bozalım.Çağdaş uygarlığın üzerine çıkmak için mücadele edelim.
 Vatanın iç ve dış düşmanlarına, dün olduğu gibi bu günde haddini bildirelim..

14 yorum:

  1. Canım eline, koluna sağlık hakikaten artık umudum kalmadı...her gün bir pkk yalakası arzı endam ediyor gazetelerde, Müjdat Gezen ki, Atatürkçülüğüne toz kondurmazdı dünkü beyanatını görünce tüm beğendiğim Müjdat Gezen sayfalarını beğenmekten vazgeçtim, bugün de Kadir İnanır çıkmış, pkk'lılar kardeş olmaya hevesliler türedi!!! Sonunda biz Türkler de özerklik isteyelim başka çare kalmadı....off çok öfkeliyim çok..

    canım sevgilerimle öpüyoruz kocaman

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Müjdeciğim, ben de öfkeliyim ancak umutsuz değilim... Kadir İnanır'ı ben de okudum ve kızdım onun üzerine hazırladım bu yazıyı... Özerklik isteyecek duruma düşmeyeceğiz inşaallah canım. Ben de öpüyorum kocaman, ikinizi de. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  3. Türk Milletinin tarihine bakınız. 16 Türk devleti kurmuştur. Sonuncusu Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Her daim var olmasını bilmiş. Zorlukların üstesinden gelmiştir. Hiç bir zorluk bizleri yıldıramaz. Hiç bir zorba düşünce bizleri Mustafa Kemal düşüncesinden ayıramaz. Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Valla ben istiyorum, Ankara başkent, batı bölgelerini, deniz kıyılarını ordu kurup alalım; içinde ne kadar pkk yalakası olan olmayan Kürt varsa (artık masumu, günahsızı yaşla kuru yanacak ayırtedemeyiz çünkü)doğuya sınır dışı! İsmi de Atatürk Cumhuriyeti olsun. Atatürk karşıtı kimse olmasın o cumhuriyette. Kolaysa yıksınlar. Valla bunu istiyorum artık...

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle sizinle aynı düşünce ve inancı paylaşıyorum Hüseyin Hocam...
    Çok teşekkür ediyorum, sizin de okuyan gözlerinize yüreğinize sağlık.
    saygılar,

    YanıtlaSil
  6. Müjdeciğim canım bu ülkenin bir karış bile toprağından asla vaz geçemeyiz. Her karışı bizim. Atatürk'ün bir sözünü hatırlayalım;
    "Hattı müdafaa yoktur,sathı müdafaa vardır. O satıh bütün vatandır"
    Bize düşen bütün vatana sahip çıkmak, dimi.

    YanıtlaSil
  7. Kesinlikle, Atatürk'ün "Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır" sözünü kabul ediyorum ben de.
    Zaman zaman umutsuzluğa kapılsam da sağduyunun, vatanseverliğin galip geleceğine inanıyorum.

    YanıtlaSil
  8. İnancımızı asla kaybetmemeliyiz. O inanç kaybolursa her şeyimizi kaybederiz. Yorum için teşekkürler Nurtenciğim, sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  9. Maalesef istekler ile gerçekleşenler birbirini tutmuyor ve istemediğimiz şeylerin gerçekleştirilmesi ile elbirliği ile çalışıyorlar.Üzgün ve karamsarım.Gizli anlaşmalar, gizli planlar ve uyutulan bizler.Çok geç...
    Not:Büyük Günahlar ile ilgili yazına yorum yazamadım bir türlü, sorun mu var anlamadım, ne kadar tıkladıysam da yorum penceresi açılmadı.

    YanıtlaSil
  10. Canım arkadaşım, yorumuna Hüseyin Hocamın yorumu ile cevap vermek istiyorum; Hüseyin GÜZEL dedi ki..."Türk Milletinin tarihine bakınız. 16 Türk devleti kurmuştur. Sonuncusu Türkiye Cumhuriyeti devletidir. Her daim var olmasını bilmiş. Zorlukların üstesinden gelmiştir. Hiç bir zorluk bizleri yıldıramaz. Hiç bir zorba düşünce bizleri Mustafa Kemal düşüncesinden ayıramaz.
    Umudumuzu yitirmemek zorundayız. Güçlü olmak zorundayız..
    Ahestebestem canım, Büyük günahlar bölümüne neden yorum yapamadığını ben anlamış değilim. Blogspotla alakalı teknik bir durum olabilir. Ara ara dene istersen..
    Çok teşekkür ediyorum canım öpüyorum sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  11. Yazıyı okuyunca içim kabardı ahh canımm ahhh....
    Bitsin artık bu kargaşa bu bölücülük...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  12. Aynen bende çok istiyorum, sanırım hepimiz aynı şeyi istiyoruz, Lakin birileri istemiyor inadına karıştırıyor.Kargaşa yaratıyor. Banucuğım teşekkür ediyorum sayfama ziyaretin ve yorum için, sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Çok üzülüyorum Hanife ne yapacağımı bilemiyorum. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar artık son bulsun istiyorum ama umudum tükeniyor ya :(

    YanıtlaSil
  14. Haklısın Aslıcığım, lakin ülkemizde oyananan oyunlar haçlı zihniyetin,n bir sonucu. Yıllardır yaptıkları ve asla vaz geçmedikleri şeyler.. Biz de her zaman onlara gereken cevabı vermişizdri. Bu günde verceğiz tıpkı dünde olduğu gibi. Ümitsiz olmaya gerek yok. Canım öpüyorum sevgilerimle..

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...