25 Ağustos 2012 Cumartesi

Bayramımıza Kan Damladı!!!



Günlerdir içimi dağlayan acı, hüzün , nefret ve kızgınlıkla karışık duygular adeta elimi kolumu, zihnimi, fikrimi esir aldı..Ne okuyabiliyor, ne yazabiliyor ne de bir fikir yürütebilecek gücü kendimde bulamıyordum. Öyle sanıyorum ki, bu hal bir çoğumuzda da mevcut.. 

Çünkü Millet olarak,sevinç ile başladığımız kutlu "bayramımıza kan damladı"..Sevinçlerimiz göz yaşına, yürek acısına, kızgınlığa isyana dönüştü.. Daha hayatı anlamadan öğrenmeden tanımadan ateş topuna döndürülen minicik bedenler, suçsuz, günahsız, habersiz nice insanların hunharca, gaddarca, kalleşçe son verilen hayatları.. Hayatının baharında kimi baba olmaya aday, kimi eş, kimi de hasret ana, baba, kardeş..Hain bir kurşun yada habersizce,kalleşçe patlatılan mayın devirir gencecik fidanları ve sonlandırır her birinin yarım kalan hikayelerini..Bu acılara yürek dayanır mı? 

Ülkenin bu hale gelmesinden, terörün tırmanıp şehirlere kadar inmesinden, suçsuz günahsız insanların, gencecik fidanlarımızın gençliklerinin baharında hayatlarının son bulmasından, kanlarının son damlasına kadar, en az insanlıkla uzaktan yakından alakaları olmayan caniler kadar, bunlara prim veren ,uyguladıkları yanlış politikalarla şimaran ve semirip palazlanmalarına fırsat veren basiretsiz, sorumsuz, Milletin Meclisini işgal eden hükümet ve yandaşları da sorumludur.. Halkın karşısına geçip timsah gözyaşları dökmek,terörü lanetlemek onları sorumluluktan asla kurtarmayacaktır. 
Ülkemizin bu günlere gelmesinde en büyük etken; bu güne kadar ülkeyi  yönetenlerin, halkın önünde hiçbir zaman inandıkları gibi konuşmamaları,verdikleri sözleri tutmamaları, kendilerini bulundukları makama getirenin halk olduğunu unutmaları, halkı bir "anlam kargaşası"na sürüklemiştir. Halka açık ve net olarak doğruları söylemedikleri için de,oluşan anlam  karışıklığı halkın da aklını mantığını karma karışık olmasına neden olmuştur. Bu kafa karışıklığı halkın huzurunu kaçırdı.Milletin  huzursuz olması toplumun düzenini bozdu. İşte, toplumun düzenini bozanlardır ki, bugün "devlet" yapısının da tehlikeye düşmesine sebebiyet vermişlerdir: 
Vatan için elbette ölmek kutsaldır; fakat esas olan ölmeden yaşayarak vatanı sevmektir. Siyasilerimizin asıl amacı, askerlerimizi yaşatarak yurdunu sevdirmek olmalı, onları ölüme göndererek vatan sevdirilmez. 

Ancak bunu anladıklarında görevlerini tam olarak icra etmiş olacaklardır;aksi halde, bunca şehidin, suçsuz günahsız insanların vebali üstlerinde bir "kan lekesi" gibi iz bırakacaktır. 

İçinde bulunduğumuz bu zor günlerde Millet olarak bizlere düşen başımız dik ve ümit var olmak, şucu bucu ayırımına girmeden bir ve beraber olarak birbirimize kenetlenmek, vatan sevgisini her şeyin üzerinde tutmaktan başka çaremiz olmadığının bilincede hareket etmektir.. 

Hanife Mert



6 yorum:

  1. Yaren'ciğim, her cümlenin altına imzamı atıyorum, bu olanlardan kesinlikle hükümet ve muhalefet partileri (ama en çok hükümet tabii)sorumludur.
    Enbaş sorumlu AKP'dir. Bizzat Tayyip Erdoğan ve saz takımıdır.
    Sonra BDP denen pkk yalakaları.
    Üçünçü sorumlu CHP denen ve içinde vatanseverler olduğu kadar, AKP'den, BDP'den farksız pkk yalakalarının da olduğu parti ve Kılıçdaroğlu'dur. Son sorumlu da varlığı ile yokluğu belli olmayan, arada esip gürlemekten başka işe yaramayan, sünepe MHP ve Bahçeli'dir. Tabii bir de AKP'nin Tayyip'in kapıkulu olan yeni genel kurmay başkanı ve onun gibi AKP ve AMERİKA'ya NATO'ya kapıkulu olan ordu var. Bunları engelleyecek olan silah arkadaşlarının KOMPLOLARLA İFTİRALARLA içeri atılmasına ses çıkarmayan bir asker!!!Atatürk'ün askeri değil bunlar! Olamazlar! Geriye pısırık halk kalıyor onlar da facebook'ta 'beğen'e tıklaya tıklaya vatan kurtaracaklarını sanıyorlar!
    Ne facebook'la vatan kurtarılır
    ne de lanetleye lanetleye terör biter.
    Milletçe o nazik popolarımızı oturduğumuz sıcak yerlerden kaldırıp elimize bayrağımızı alıp sokaklara taşmadıktan sonra hiçbir şey olmaz. pkk lılar kadar olamıyoruz, şimdi çık deseler 50 000 pkk lı toplaşır! Bu ülkede Atatürkçü sayısı pkk'lıdan az mı? Değil, milyonlarca Atatürkçü insan var ama sıcak koltuklarından kalkmak istemiyorlar!!!Kimi işini bahane ediyor,kimi anasını, kimi babasını, kimi çocuğunu, kimi aman ya fişlenirsem memurum, kimi de bir ben mi kaldım başkaları çıkıyor mu bakalım diyor böyle böyle herkes oturuyor...
    Sonuçta generaller hapiste
    teröristler mecliste
    şehitler mezarda
    hizbullahçı Suriyeli teröristler de Hatay'da!

    Tabii bir de seçimlerde hala akp'ye oy verip "ağzımıza bu kadar etmen yetmedi biraz daha et" derlerse bilemiyorum...

    Sevgilerimle öpüyorum

    YanıtlaSil
  2. Müjdeciğim çok haklısın..Her şeyi öyle güzel özetlemişsin ki. Senin de bahsettiğin nedenlerden dolayı, hükümet, muhalefet ve millet olarak hepimizin sorumluluğu var.. Son zamanlarda rahatımıza düşkün bir Millet olduk. Hiç birimiz rahatımızdan taviz veremiyoruz..Allah korusun bir gün gelecek hiç rahat olamıyacağız, farkında değiliz.. Yorumun için teşekkürler canım. Ben de öptüm, sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Allah yardım etsin hepimize, hiç kolay günler yaşamayacağız.
    insanlar çok bencil, çıkarcı oldu olanda fidan gibi oğlanlara oluyor...

    YanıtlaSil
  4. Amin siyahkuğum.. Bayramımız acıya büründü maalesef.. Allah yardımcımız olsun. Bu terör illetini bir anönce üzerimizden atalım inşaallah..daha başka gencecik hayatlar bitmesin..

    YanıtlaSil
  5. bu acı haberi bayram dönüşü yolda aldım...
    gerçekten çok acı bir haber...
    Allah ailelerine büyük sabır versin...
    üzülmemek elde değil...
    ve hiçbirşey yapamamak daha da üzücü...

    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  6. Amin şirinem.. Allah bizlere böyle başka acı yaşatmasın inşaallah..Haklısın elimizden üzülmekten başka bir şey gelmiyor.. sevgilerimle canım..

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...