
Cahil İnsan her sözünde kendini aklar, Alim insan her sözünde kendini yoklar...
Bu sitede yayınlanan öykü şiir ve makalelerimi izinsiz kopyalamak ve yayınlamak, 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca suçtur!
Bir toplumun yetiştirdiği her ferdin o topluma karşı ödemek zorunda olduğu bir vefa borcu vardır. Bu anlayışla, yaşadığı toplumu güzelle...
çok doğru bir söz...
YanıtlaSilbunun üzerine söylenecek söz yok...
herşey açıkça ortada...
sevgiler...
Evet G. şirinem. Cahil insan ısrarla kendini haklı çıkarmaya çalışır.Amaç haklılığını ispatlamak. Yanılacağını hiç düşünmez. Gerçek hayatta örneklerini çok görürüz.. Alim ise acaba hata bende mi? diye yaptıklarını gözden geçirir..Hani bir söz daha var benzer:"Cahil ile sohbet zordur bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline" dimi.. Canım sevgilerimle. Teşekkürler yorum için..esenlikler, mutluluklar.
YanıtlaSilCahil ile yola çıkmamak lazım. Derler ya "boş tenekeden çok ses çıkar "diye. Cahilin kendini aklaması da boş teneke gibidir. Geleceği cahil değil alim insan planlar. Saygılar.
YanıtlaSilÇok doğru bir benzetme..Cahil insanın yanında çok fazla konuşmamak lazım.. Hani Mevlana'nın bir sözü var; "Cahilin yanında kitap gibi sessiz ol".Çünkü cahile sen ne kadar konuşursan konuş, anlatırsan anlat o bildiğinden şaşmayacaktır..Hüseyin Hocam yorum için teşekkürler..
YanıtlaSil