13 Ağustos 2012 Pazartesi

Özlü ve Anlamlı Sözler..



Cahil İnsan her sözünde kendini aklar, Alim insan her sözünde kendini yoklar...

4 yorum:

  1. çok doğru bir söz...
    bunun üzerine söylenecek söz yok...
    herşey açıkça ortada...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Evet G. şirinem. Cahil insan ısrarla kendini haklı çıkarmaya çalışır.Amaç haklılığını ispatlamak. Yanılacağını hiç düşünmez. Gerçek hayatta örneklerini çok görürüz.. Alim ise acaba hata bende mi? diye yaptıklarını gözden geçirir..Hani bir söz daha var benzer:"Cahil ile sohbet zordur bilene, çünkü cahil ne gelirse söyler diline" dimi.. Canım sevgilerimle. Teşekkürler yorum için..esenlikler, mutluluklar.

    YanıtlaSil
  3. Cahil ile yola çıkmamak lazım. Derler ya "boş tenekeden çok ses çıkar "diye. Cahilin kendini aklaması da boş teneke gibidir. Geleceği cahil değil alim insan planlar. Saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Çok doğru bir benzetme..Cahil insanın yanında çok fazla konuşmamak lazım.. Hani Mevlana'nın bir sözü var; "Cahilin yanında kitap gibi sessiz ol".Çünkü cahile sen ne kadar konuşursan konuş, anlatırsan anlat o bildiğinden şaşmayacaktır..Hüseyin Hocam yorum için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Halimiz Ortada

  Dün, uzun süredir görüşemediğim bir arkadaşım aradı beni. Görüşmememizin özel bir nedeni yok. Hayat gailesi işte... Kendimizi öylesine kap...