18 Ocak 2016 Pazartesi

Nostaljik Pazartesi (Toplum Nereye Gidiyor)




Sevgili arkadaşlar yeni gördüğüm ve çok faydalı bir paylaşım olacağını düşündüğüm Nostaljik Pazartesi paylaşımlarına bu günden itibaren ben de katılıyorum. Bu gün sizlerle 05 Eylül 2012 tarihinde paylaştığın yazımı ekliyorum.

Bir toplumda farklı anlayış ve bölgesel kültürleri birleştiren,herkesin ortak paydasını oluşturan bazı değerler vardır. Vatan gibi,bayrak gibi,bağımsızlık gibi, ülkü gibi, tarih, kültür gibi değerler..
 Yüzyıllar boyunca aynı geçmişe sahip oluşumuz, aynı inançları paylaşmamız, aynı vatan toprakları üzerinde barış içinde kardeşçe yaşamamız,oluşan bazı farklılıkları unutturmuştur. 
Sevinçli günlerimizde temel değerler etrafında bir araya gelerek sevincimizi paylaştık. Ülkemizin bir tarafında meydana gelen acı bir olay karşısında hep birlikte yas tuttuk. Yardım için elimizden geleni yapmaya gayret ettik.. 
Ancak şu son günlerde, yaşanan toplumsal olaylar ve verilen daha doğrusu verilemeyen tepkiler gösteriyor ki; bir halkın yapı taşlarından biri olan toplum olgusu kökünden sallanmaya başlamıştır... 
Yazının devamını linkten okuyabilirsiniz.

http://yaren33.blogspot.com.tr/2012/09/toplum-nereye-gidiyor.html




Hanife Mert 





5 yorum:

  1. Hanife'ciğim nostaljik pazartesiye senin de katılmana çok sevindim, bu arada madem ismini andık, bu fikrin sahibesi sevgili arkadaşım Ayşe'yi de anmadan geçmek istemedim, bloğunu sana da göndermek istedim inan çok seversin...

    http://duygusalzeka.blogspot.com.tr/

    şimdi yazının devamını okumaya gidiyorum.
    Bücürük'le öptük:)

    YanıtlaSil
  2. Müjdeciğim Ayşe hanımın bloğunu geçen hafta ziyaret ettim, hem de arkadaşlarıma ekledim. Sağ olsun o da kabul etmiş. İşlerden dolayı pek fırsat bulamıyorum. Malum düğün işleri çok zamanımı alıyor. Şimdi öyle bir bakayım dedim. Senin yazını gördüm. Hemen hatırladım. Geçen hafta paylaşamamıştım. Aynı yazımı paylaşayım istedim. Müjdecim linkteki sayfaya geçilebiliyor mu? Sanki link paylaşımını yapamadım gibi geldi bana.
    Öptüm canım seni ve bücürüğü. Ben de senin yazını okumaya gidiyorum..:))

    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  3. Ne güzel ve degerli bir nostaljik pazartes yazisi olmus Hanife Hanim, katiliminiz icin cok tesekkür ederim. Iste bu gibi güzel paylasimlarin, tekrar tekrar okunmaya deger anlamli yazilarin arkalarda tozlanip, kaybolup gitmesini istemedigim icin atmistim bu fikri ortaya. Böyle yazilari okudukca iyi ki yapmisim diyorum ve iyi ki katilim büyük.

    Öyle önemli noktalara deginmissiniz ki yazinizda... özellikle o son paragrafinda. Insan gercekten soruyor "Toplum nereye gidiyor?" diye...öyle üzücü ki olanlar...
    Ellerinize, duygu ve düsüncelerinize saglik.



    Müjde'cim... benim düsünceli arkadasim. Senin bu duyarliligini cok seviyorum ben. Coook tesekkürler..

    YanıtlaSil
  4. Sevgili Ayşe hanımcım sizi tanıdığım için çok mutlu oldum. Geçen hafta sayfanızı incelemiştim. Sanırım Mersin'le de bir bağlantınız var. Zira ben Mersin'de yaşıyorum.

    Nostaljik pazartesi fikrini çok beğendim. Düşüncenize sağlıklar. Ben de zaman zaman geçmişte paylaştığımız yazılarımızı ara ara paylaşsak diye düşünmüştüm. Sizin böyle bir fikir ortaya atmanız isabet olmuş. Teşekkür ediyorum.

    Yazımın üzerinden yaklaşık 3-4 yıl geçmesine rağmen durumumuzda olumlu anlamda pek bir değişiklik olmamış. Tam tersi daha çok artmış.

    Yorumunuz için teşekkür ederim.
    Sağlık ve mutluluk dileklerimle.

    YanıtlaSil
  5. Ayşe'ciğim ne demek:))ben de öpüyorum sevgili arkadaşım....

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...