4 Şubat 2015 Çarşamba

"Düş Batımı" Kitabım Çıktı!!!



                                                            
Sevgi emektir, umuttur, sabırdır. Hiç yılmadan yorulmadan bıkmadan sürdürülen bir mücadeledir. İnsan sevdiğinin nazına kahrına tahammül gösterir. İşte, Kasım 2012 yılında "Anasız Oğlak" ismi ile yazmaya başladığım,daha sonra "Düş Batımı" olarak değiştirdiğim romanım benim için bir emeğin, umudun, sabrın ve uzun bir mücadelenin ürünüdür. Yazma süreci sıkıntısız geçti. Ancak yayınlatma süreci iyiden iyiye yıprattı. Kitabını yayınlatan arkadaşlarım bu süreci iyi bilir.  Kitap yayınlatmadan önce iyi bir  araştırma yapmak ve bu konuda uzmanlaşmış kimselerden yardım alınması gerektiğini düşünüyorum. 
 Kimi zaman umutsuzluğa düştüğüm, kimi zaman vaz geçme isteği ile karşı karşıya geldiğim kitabım sonunda basıldı. Bir iki güne kadar okuyucularıyla buluşacaktır.
  

 Kitabımın türü otobiyografik roman.Kendi hayat hikayemden kesitler halinde kaleme aldığım “Düş Batımı” isimli bu ilk romanımda ataerkil bir yapıya sahip olan Türk toplumunun temel taşı olan aile ve aile içi sorunların yoğun yaşandığı, boşanmaların hızla arttığı günümüzde, yıkılan yuvaların eşler, çocuklar ve toplum üzerindeki olumsuz etkilerini, çocukların psikolojisi üzerinde ki etkisini ve dolayısyla bu sorunların toplum hayatına olan olumsuz etkilerine roman havası içerisnde, roman kahramanları aracılığı ile mesajlar vermeye çalıştım… Ekonomik gücünü kazanamamış, sosyal güvencesi olmayan, küçük yaşta evlendirilen kadınların durumlarına kent ve kırsal kesim ayırımı yapmadan “ kadın” ve “aile” gözü ile bakarak onların sesiz çığlıklarına bir nebze ses olabilmeyi düşledim. Bu sorunların çocuk ve gençler üzerindeki olumsuz etkilerine de dikkat çekmeye çalıştım. Ayrıca olayın bir bölümünün köyde geçmesi hasebiyle okuyucuyu özellikle çocukluğu köyde geçen okuyucuları tasfirler ve betimlemelerle çocukluğu ile buluşturmayı amaçladım

Özetle, okuyan herkesin kendinden bir şey bulacağı ya da bazı bölümlerde kendini bulacağı bir kitap...

Ne demişler sabreden derviş muradına erermiş. Onca mücadelenin sonunda karşılığını almış olmak, çekilenleri bir çırpıda yok ediveriyor.

Keyifli okumalar...

Muhabbetle,
Hanife MERT


41 yorum:

  1. Hanife'ciğim tekrar gözün aydın, bu işlerin ne kadar zor olduğunu biliyorum ama inan 2 sene yine iyi. Bak Harry Potter'i tam 12 yayınevi reddetmiş. Kadıncağız pes etseydi Harry Potter duyulmayacaktı. 13. sü kabul etmiş küçük bir yayıneviymiş. Anasız Oğlak'ı hatırlıyorum, kitabını ilk fırsatta alıp okuyacağım, tebrik ediyorum ve bol bol bol satışlar diliyorum.
    Sevgilerle öptük beybisi:))

    YanıtlaSil
  2. Çok haklısın Müjdeciğim çok zor bir süreçti. Ama neyse ki bitti. Harry Potter gibi bir çok yazarın çok sıkıntı yaşadığını hatta kimisinin de öldükten sonra kitabının yayınlandığını okumuştum. Çok teşekkür ediyorum Müjdeciğim. Darısı sana diyorum. Senin de hikayelerini yayınladığını gördüm ancak bu aralar yoğundum bakamadım. Bir de kızım burada... :) O nedenle okuyamadım ama en kısa zamanda okuyacağım inşaallah.
    Canım benim çok öpüyorum seni de tatlı bücürüğü de... Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  3. gerçekten kitap yayınlatma süreci çok sıkıcı bir mesele..bizimde var ama kişisel yayıncılık türünden..dağıtım biçiminde olunca biraz pahalıya patlıyor..neyse size hayırlı olsun diliyorum..

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ediyorum Bağımsız Yazar... Çok sağolun.
    Saygılar.

    YanıtlaSil
  5. çok sevindim devamıda gelir insallah kitap okuma listeme de ekledim sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Canım benim amacım kitap bastırmak değil, olmadı da, hiç düşünmediğim bir şey o...sadece yıllar önce ta 2007 filan iki kısa öykü yazmıştım (o da short story dünyası bloğum var ya - öğrencilere faydam olsun diye yine uzun yıllar önce açtığım- oradan biraz heveslenmiştim)

    Benim amacım başka, sinema filmi ve tv dizisi olacak şekilde yazıyorum zaten format olarak kitap olmaya uygun değiller..kitap yazmak beni sıkar...senaryo yazmayı ise çok seviyorum çok keyifli geliyor...ama enaz kitap bastırmak kadar zor belki daha da zor çünkü eninde sonunda pes etmezsen bastırmayı kabul edecek bir yayınevi bulur, hayallerini gerçekleştirir insan, ama film-dizi senaryosu için neredeyse imkansız! Hep ünlü senaryo yazarlarıyla çalışıyorlar..neyse artık 60'a kadar da film veya dizi olmazsa bir daha olmaz herhalde:)))

    tekrar tebrikler :)

    YanıtlaSil
  7. Tebrik ediyorum Hanife Hanım.Anasız Oğlak'ı uzun süre takip ettim, yazım diliniz ve anlatımınız harikaydı.Fakat sonraları araya günler, başka yazılar..vs girince takip etmem zorlaştı ve yarım kaldı.Umarım kitabınızı alıp okumak nasip olur.Bu arada otobiyografik olmasına çok şaşırdım.Tekrar tebrik ediyorum.

    YanıtlaSil
  8. Teşekkür ederim Gulsah Onen...
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  9. Müjdecim ben şuna inanıyorum; insan mücadeleden asla vaz geçmemeli. Karşılığını mutlaka alır inşaallah. Sen de günün birinde hayallerini inşaallah gerçekleştirirsin canım.

    Teşekkür ediyorum.
    Öptüm canım, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Teşekkür ediyorum Gamzecim. Ben Anasız oğlak isimli öykünün tamamını yayınlamadım. Birkaç bölümünü sadece...
    Olayın tamamını kitapta görmek çok daha keyifli. Çünkü kitapta burada yayınlamadığım çok farklı konuları işledim. Umarım beğenirsin..:)

    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  11. Hani bahar gelir.. etrafında hiç yeşillik ağaç çiçek yoktur ama rüzgâr hafifçe bir koku taşır yörene.. mis gibi! doğanın baharın kokusudur..
    Az önce, Çok enteresan bir şey oldu sevgili Hanife.. aylardır neredeyse bir yıla yakın zaman dilimi içinde blog sayfalarına girip gezinemedim.. sağlık sorunum ve geçirdiğim kaza sadece oturabildiğim bir saat süre içinde kendi sayfamla ilgilenmeme yetti.. Ama az önce o dediğim bahar kokusunu takip edince kendimi sayfanda buldum ve bir kitap bastırdığını öğrendim.. Seni kucaklıyorum.. ve o muhteşem coşkunu paylaşıyorum.. Gönlüne ve kalemine sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Öncelikle bloğuma hoş geldiniz Gülsen Hanım. Sizi gördüğüme çok sevindim. Rahatsızlandığınızı ve aza geçirdiğinizi yazmışsınız. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin...

    Uzun süren sıkıntı ve stresin ardından böyle güzel bir olay yaşamak, huzurlu mutlu hissettirdi beni. Beni iyi anlayacağınızı umuyorum zira siz de yaşamışsınızdır bu hissi kitaplarınız yayınlanınca...

    Size tekrar teşekkür ediyor, sevgiler gönderiyorum.

    Sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  13. Buradan parça parça okudum hikayeyi. Eminim çok güzeldir ve inşaALLAH nasip olursa bende bir okuyucun olacağım. Emeğine yüreğine sağlık. Yüreğin ve kalemin dert görmesin. Canı gönülden tebrik ederim canım.

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkür ediyorum nursalkımım.. Umarım okuyunca beğenirsin...
    Sevgilerimle canım.
    Güzel günler, hayırlı cumalar diyorum.
    Herşey gönlünce olsun...

    YanıtlaSil
  15. Hanefi ablacım slmlar, bir cumartesi sabahı blog dostlarımı ziyaret ediyim dedim, hayırlı olsun kitabınız çok sevindim,sakin, nezih uslubunuzla neler döküldü kaleminizden çok merak ediyorum ve okumak istiyorum, buralarda da bulurum inşallah kitabınızı,Kucak dolusu sevgiler size..

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ediyorum Hobiciğim, beğenirsiniz inşaallah sıkılmadan keyifle okursun... Hobiciğim kitabıma her yerden ulaşmak mümkün. D&R, idefix, kitap yurdu gibi tüm internet siteleri ile, D&R, kitapsan, tek ağaç gibi tm kitap satış marketlerinden sipariş ederek getirtilebiliyor.
    İlgine tekrar teşekkür ediyorum canım.
    Gönlünce güzel bir hafta sonu diliyorum.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  17. Ne hoş bir duygu. Fikirlerin nesnelere dönüşmesi. Gözünüz aydın.

    YanıtlaSil
  18. Hayırlı olsun kitabınız..devamını diliyorum kaleminize emeğinize sağlık..sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
  19. Çok teşekkür ediyorum Yazdan Kalan arkadaşım. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  20. Çok teşekkür ediyorum sevgili bilgeciğim. Selam ve sevgiler.

    YanıtlaSil
  21. Her okuyanın durup düşüneceğpi, belki de kendinden bir şeyler bulacağı, Anadolu insanına has yaşam ip uçları sunan bir kitap olduğu düşüncesindeyim. Henüz okuma fırsatı bulamadım. Lakin okuyunca daha geniş bir değerlendirme yapama olanağım olacak. Hanife Hanım sizi tekrardan kutluyorum.

    YanıtlaSil
  22. Aynen Hocam dediğiniz gibi her okuyanın kendinden bir şey bulacağı veya bazı yerlerde kendini bulacağına inandığım bir kitap. Teşekkür ederim güzle yorumlarınız için.

    Selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  23. Merhaba Hanife Hanım

    Kitabınızın çıktığını yeni öğrendim.. Ne kadar güzel.. Sizi kutlarım. Sevgiler...

    NOT: Yayınevinizin adını belirtirseniz, okuyucularınızın kitabınıza ulaşması kolay olur sanırım.

    YanıtlaSil
  24. Tekrar Merhaba Hanife Hanım,

    Yazınızı okudum ancak kitabınızın kapak resmi dikkatimden kaçmış, yeni fark ettim. Kusura bakmayın. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  25. Teşekkür ederim Tülay Hanım sağolun.
    Estağfurllah...

    YanıtlaSil
  26. Hanife yeni öğrendim kitabının yayınlandığını öyle gurur duydum ve sevindim ki. Başarılarının devamını diliyorum ve en kısa zamanda alıp okuyacağım.

    Blog arkadaşlarımın kitap yazdığının hatta yayınlandığını duymak çok mutlu ediyor beni.

    YanıtlaSil
  27. Çok teşekkür ederim Aslı'cım. Yeni sayılır. 14-15 gün oldu. Okuyunca umarım beğenirsin.

    Sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  28. heyoooooo ne heyecanlı bişi de miii. :)

    YanıtlaSil
  29. Evet kesinlikle öyle...:)))

    YanıtlaSil
  30. son yazıma koydum kiii :)

    YanıtlaSil
  31. Hayirli olun,cok okuyucuya ulassin.sevgilerle

    YanıtlaSil
  32. Gördüm ve yorum yazdım deepçiğim. Çok teşekkür ediyorum çok incesin..
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  33. okuyup yazarım da zaten işallah :)

    YanıtlaSil
  34. Güzel dileklerinize çok teşekkür ediyorum sule m...

    YanıtlaSil
  35. İnşaallah sevgili deep.. :)

    YanıtlaSil
  36. Hanife hanim gece kitapligi bastirmak icin ne kadar ucrer talep ediyor acaba

    YanıtlaSil
  37. Gece kitaplığı sizden ücret talep etmiyor... Ben linkini vereyim orada çok detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. u yayınevini seçerseniz sıkıntı yaşamazsınız..

    http://www.gecekitapligi.com/
    buradan detaylı bilgi alabilirsiniz..

    YanıtlaSil
  38. Ama reklamlar icin reklam istiyo sanki ve kapak tasarimi icin falan??

    Bi de surec nais ilerlerdi hizli mi

    Ve siz satıştan para alabildiniz mi emeginizin parasini.. sevgiperr

    YanıtlaSil
  39. Siz kendileri ile görüşün en doğru cevabı kendilerinden alabilirsiniz. Kitabım daha çok yeni. Ama şunu söyleyebilirim hiç sıkıntı yaşamadım...

    YanıtlaSil
  40. Surec hizlimi ilerliyor peki ne zaman yolladiniz nasi bastilar acaba?? Bi de ille ankarada mi olmam gerek

    YanıtlaSil
  41. Bi de ucretsiz bastiklarini soyluyolar ama kapak dizgi icin ucret aliyolar oyle yaziyo sitede.. ne üçkağıtçı lar.. ucretsiz denmez ona.. ama siz iyi yaptiniz kendiniz bsverin :)

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...