27 Ekim 2013 Pazar

Gülçin Nur'un Mimi.



Sevgili Gülçin Nur'da bayramdan önce beni mimlemişti. Malum sebeplerden dolayı geciktirdim.Lafı uzatmadan cevaplara geçmek istiyorum;
*Evde yalnız kaldığınızda ne yaparsınız?

-Evde yalnız kaldığımda öncelikle ev işlerimi yaparım. Daha sonra çay ya da nescafemi alır bilgisayarımı açar bloğlarıma bakarım, ruh halim müsaitse yazılarımı yazarım,kitap okurum, müzik dinler tv de ilgimi çeken bir proğram bulursam onu izlerim, ya da uzun süredir görüşemediğim arkadaş, eş dost, akrabalarımla telefon görüşmesi yaparım.

*hakkımda 20 gerçek*
- Doğru ve dürüst olmaya özen gösteririm
- Cana yakın ve sıcak pozitif bir yapım olduğu söylenir.
- Mümkün olduğu kadar hoş görü ve alçak gönüllü olmaya gayret ederim.
- Sahiplenme ve sadakat hissi çok fazla gelişmiştir.
- İnsanlarla kolay anlaşırım. 
- Yardım etmeyi, insanların sıkıntılarına ortak olmayı çok severim.
- Güven benim için çok önemlidir. Verdiğim söz benim için senet hükmündedir. Mutlaka yerine getirmem gerektiğini düşünürüm. O yüzden söz verirken ince eler sık dokurum.
-Yaptıklarımdan kolay kolay pişmanlık duymam. Pişman olacağım kararlar vermekten kaçınırım.
-İçi dışı bir olan biriyim. Öyle içten pazarlıklı hesapçı biri değilim.
- Hiç kimseye karşı kötü bir düşünce içine girmem. İnsanları severim. Dürüst, mert, açık sözlüyümdür. 
-Kıskanç değilim. Sevdiklerimin sahip oldukları her şey beni mutlu eder.
-Kolay sinirlenmem ama eğer sinirlenirsem de yıkar geçerim. İnatçı değilim. Önceleri ölümüne inatçıydm. O yönümü törpüledim, artık değilim :)
- Hislerim kuvvetlidir. Çoğu şeyi hissederim.
- Kişileri kolay yargılamam. Her durumda empati kurmaya özen gösteririm. .
-Okumayı, yazmayı, her konuda sohbet etmeyi severim.
-Güzel ahlak, edep, saygı olmazsa olmazlarımdandır. Saygısızlığa asla tahammülüm yoktur.
-İnsanın kendi ile barışık olmasını ve ruh dünyasını ihmal etmemesi gerektiğini düşünürüm. Çünkü insanın aradığı merak ettiği her şey kendinde gizlidir. Orası bir deryadır bilene. 
- Ev temizliği dışında takıntılarım yoktur. Ancak bazı adetlerin ve ananevi davranışların devam etmesi konusunda birazcık çaba gösteririm.
- Çocuk yetiştirme konusuna çok önem veririm. Milli ve manevi değerlerimi ilgilendiren konularda asla duyarsız kalmam. Elimden her ne geliyorsa neyi yapabiliyorsam onun gereğini yerine getirmeye gayret ederim.
- İnanç konusunda araştırma öğrenme imkanlarım dahilinde yaşama ve bildiklerimi paylaşmaya özen gösteririm. Benim yapmadığım bir şeyi kimseye tavsiye dahi etmem.
-İnsanların arkasından konuşmak ya da gıybet etmek hiç sevmediğim davranıştır. Eğer bu eylemi yapmışsam mutlaka ilgiliye uygun bir dille arkadan bunları söyledim derim. Yüzüne söyleyemeyeceğim bir şeyi zaten arkadan konuşmam.
-Sorunlarla çok fazla ilgilenmem. Daha çok çözümü ilgilendirir beni. Eğer bir sorun varsa mutlaka onun bir de çözümü vardır derim ve bulmaya çalışırım. İnsanları, hayvanları doğayı çok severim Yaratılanı severim Yaradandan ötürü...

Sevgili Gülçinciğim lütfen beni bağışla. Mimini cevaplamayı geciktirdim. Deeptone yazdığım nedenlerden dolayı...Teşekkür ediyorum, sağlık ve mutluluklar diliyorum.
Sevgi ve muhabbetle.

Hanife MERT

*Dileyen dostlar bu mime cevap verebilirler...

6 yorum:

  1. Merhaba Hanifecim:))
    İşte mim deki sensin seni tanımyorum resmini görmedim sesini duymadım ama yazılarından seni tanıdım adeletli mert birsin dost birisin tanımadan yazışmayla kalbimde yerin var ara ara kulaklarını çınlatıyoruz evde bilesin sevenin çok bizim evde:))...
    Hanifem hep var olasın ailenle sevdiklerinle beraber....
    not: Ölümle ilgili benimde gençliğin verdiği karmaşam vardı içimde şimdi bende tam anlamıyla çözdüm dünya muradlarımızı aldıktan sonra yaş aldıktan sonra nine dede olduktan sonra Hakka yürümek giderken ahiret bavulumuzun temiz amellerle olması dünyalıkların dünyaya ait olduğunu bilip bıraktığımız sevdiklerimizin de bir zaman sonra yanımıza geleceğini bilerek Hakka yürümek... Rabbim sıralısından versin...
    Kocaman sevgilerimle....

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Banucum,
    Bu ne güzel bir yorum. Hakkımda ki güzel düşüncelerine teşekkür ediyorum. Evet haklısın yüzünü görmeden sesini duymadan sadece yazdıkları ile gönüllerine dostluk pencerelerini aralayan bizler karşılıklı etkileşimler sonucu aramızda sevgiyi paylaşıyoruz. Mayamız aynı çünkü biz insanız ortak notamız bu... Üzüntülerimiz, sevinçlerimiz ortak. Ailenizde benden bahsetmeniz beni hem mutlu etti hem de utandırdı. Lütfen ailene selam ve saygılarımı ilet. Ölüm konusunda ise, Allah'ın taktir ettiği biçtiği vadeye kadar yaşar ve hayat bohçası ile gider. Burada ne ekmişse orada onu toplar inancımız bu yönde. Her ne kadar yaşarsak yaşayalım O'ndan(c.c) geldik, yine O'na döneceğiz. Allah ölümün de ömrün de hayırlısını versin.
    Sağlık, huzur ve mutlu günler diliyorum sana ve sevdiklerine...
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  3. Çook mutlu oldum sevgili Hanifeciğim bir kez daha seni tanıma fırsatı bulabildiğim için..bir kez daha diyorum çünkü mimden önce gerek yazılarınla gerekse düşünce ve fotoğraflarınla içimdekilerle neredeyse aynı diyebileceğim yapını anlayabilmek beni gerçekten mutlu etti :)
    mim için teşekkür ederim, sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  4. Ben de teşekkür ediyorum Gülçinciğim. İnsan her ne yaparsa yapsın mutlaka bir şekilde kendini ele veriyor...Hoş hiç bir zaman kendimi gizleme gereği hissetmedim. Her zaman ve her yerde kendim oldum kendim gibi yaşadım.
    Seninle de ortak çok yönümüzün olduğunu düşünüyorum.
    Canım öpüyorum seni çok.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  5. Bu ara mim lerle mesgulsun..acikcasi bu mim olayini anlamis degilim..bana gereksiz geliyor..yanlis anlasilmasin yazdiklarim ama ne bileyim..neysem..her iki mim inde guzel cevaplanmis ama okudum:))

    YanıtlaSil
  6. Yok Emelciğim bu aralar mimlerle meşgul değilim. Başka meşguliyetim vardı. O nedenle bloğumla ilgilenemedim. bayramdan önce iki arkadaşım mimlediğini bildirdi. Cevaplamamak olmazdı. Karınca kararınca cevaplamaya çalıştım. Ya anket gibi işte öyle bir şey..Cevapları okumana sevindim canım..:)) Teşekkür ediyorum.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...