8 Ağustos 2013 Perşembe

Daha ne olsun, İllaki sağlık Olsun! Sonra da Bayramınız Kutlu Olsun.

   
                            Varsın çorbanın tuzu az gelmiş olsun.
Varsın pilav birazcık lapa olmuş olsun.
Varsın en sevmediğiniz yemek, kereviz olsun masada.
Sofranızda sevgi var mı, ondan haber verin ..
Tadına var akşamının… 
Gece evinde, dostların olsun. 
Sohbet mezen, kahkahan içkin olsun… 
Arkadaşım, hayat bu. 
Daha ne olsun? 
Ama en önce ve illa ki sağlık olsun! 
Can Yücel dizelerinde hayatı ne güzel özetlemiş. Sevgi, dostlar, mutluluk ve her şeyden önemlisi de sağlık. Bunların dışında oluşan eksiklikleri dert etmeye değmez. Dostları ile birlikte olmanın, sevgiyi paylaşmanın yaşamanın tadına varabilmeli. Yaşadığı anı güzelleştire bilmeli... Gereksiz ayrıntılarla gününü zehir etmemeli insan.Ama tüm bu güzelliklerin farkına varabilmek, yaşayabilmek ve tad alabilmek için de “illa ki sağlıklı olmalı!” 
Sağlık insan için en büyük nimet…Hayattan zevk alarak yaşamanın belki de ilk şartı. Vücudumuzun en küçük bir azasının bile ağrıması insana hayatı zehir ettirebiliyor. Dünyaları verseniz gözünde olmuyor. İşte insan o zaman anlıyor, sağlıklı bir nefes almanın dünyanın en büyük nimeti olduğunu… 

Kadir gecesi  iftarın ardından, bir titreme hissettim.Ağrı kesici alıp yattım. Ne mümkün yatmak! Sanki ayaklarımın ucunda koskoca bir buz kütlesi var. Kızım ve  eşim telaşlandılar. Bir taraftan  ıhlamur kaynattılar içirdiler, bir taraftan sıcak su torbası ısıtıp koydular. Geceyi o şekilde geçirdik. Pazar sabahı 40 derece civarında ateşle hastaneye gittik. Tıp fakültesini tercih ettik ateşin sebebini araştırırlar düşüncesi ile. Ama nerdee! Oralara hiç girmek istemiyorum içler acısı bir durum çünkü... Uzun zamandır gitmiyordum. teknoloji ilerledi orası da değişmiştir diye düşündüm. Ne gezer, "aynı tas aynı hamam"  bir serum takıldı. Kim olduğu belli olmayan kimi kırmızı formalı, kimi daha farklı, kimi mavi formalı birileri gelip gidiyor başıma. Biri soruyor klasik soruları yatağın önünde ki kağıda not alıyor, ardından bir diğeri aynı soruları soruyor... Eskiden doktorlar beyaz önlük giyerlerdi biz de doktor olduğunu bilirdik. Şimdi asistan mı, öğrenci mi, doktor mu? belli değil. Serum yarıyı geçti ama benim ateşimden gram düşme olmadı. Serumu çıkardılar beni de kaldırdılar, tamam ateşinizi kontrol altında tutun dediler bir de ağrı kesici yazıp gönderdiler. Eve geldik. Durulacak gibi değil bu defa özel hastaneye gittik.Tahlil ve tetkikin sonucunda; idrarda mikroskopik kan olduğunu söyledi doktor. Biz merak ettik. Ciddi bir şey mi? diye sorduk. Enfeksiyon kapmışsınız dedi. Daha sonra bizi tekrar çağırdı. Muhtemelen böbrekleriniz de taş var dedi ve ürolojiye gönderdi. Sol böbrekte ki taş düşmüş.  Sağdaki duruyor dedi. Kontrol altında tutacaklarını  ilaçlara devam etmemi ve bayramdan sonra tekrar gitmemi istediler. Dikkat edin şunları şunları yapmayın  deyip beni gönderdiler.
Şimdi daha iyiyim. Ufak tefek bulantı, halsizlik gibi şikayetlerim olsa da ateşin olmaması sevindirici
Bir baş ağrısı, yüksek ateş bile bazen canından bezdirmeye yetiyor insanı. Allah kimseye ciddi bir hastalık vermesin. Hastanede   evinde yatan şifa bekleyen tüm  hastalara Allah acil şifa ve sağlık versin. 

Sağlıklı günler…
Hayırlı bayramlar diliyorum

18 yorum:

  1. Öncelikle büyük geçmiş olsun Hanife Hanım. Eşiniz ve kızınızın telaşlanması ve hastaneye götürmeleri isabetli olmuş. Hastanelerin içinde bulunduğu durum anlattığınız gibi maalesef her yerde. Özel hastanelere gitmek durumunda kalıyoruz her rahatsızlığımızda. Neyse ki şimdi iyiymişsiniz. Buna çok sevindiğimi bilmenizi isterim. Sizin de belirttiğiniz gibi sağlık her şeyin başında geliyor. Önce sağlık olmalı elbette. Bu vesileyle bayramınızı da kutlar ailenizle birlikte mutlu ve sağlıklı günler dilerim. Selam ve saygılarımal.

    YanıtlaSil
  2. Canim cook gecmis olsun diyorum..keyifli saglikli atessiz agrisiz bir bayram diliyorum..sevgiyle kucakladim:)

    YanıtlaSil
  3. Hüseyin Hocam değerli yorumunuza çok teşekkür ediyorum. Allah sizle ve sevdiklerinize göstermesin. Evet özellikle devlet ve üniversite hastaneleri içler acısı... Diğerleri özeller ise ticarethane gibi..,
    Ailenizle birlikte sağlıklı mutlu bayramlar diliyorum...
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  4. Hayırlı Bayramlar Büşracığım.

    YanıtlaSil
  5. Canım ablam, hayırlı bayramlar çok geçmiş olsun ellerinden öpüyorum seviliyorsun.

    YanıtlaSil
  6. Çok teşekkür ediyorum Emelciğim. Allah sizler göstermesin. Sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu bayramlar diliyorum.
    Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ediyorum siyahkuğum...Allah sizleri korusun.
    Sana sevdiklerinle birlikte sağlıklı mutlu huzurlu bayramlar diliyorum. Öptüm canım sevgiler,

    YanıtlaSil
  8. Hanifem Allahtan hastaneye gitmişsiniz, çok çok geçmiş olsun. Dediğin öyle doğruki sağlık olduktan sonra insan her şeyle başedebiliyor.
    Benim merak ettiğim diğer taş nasıl düşücek? lütfen çok dikkat et, kendine iyi bak olurmu?
    Bayramınızı yürekten kutluyorum.

    YanıtlaSil
  9. Canım geçmiş olsun Allah şifa versin bunla kalsın.. Bayramın mübarek olsun. Sevgilerimle..

    Aman kendine iyi bak. Tekrar iyi bayramlar.

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ediyorum Aslıcım.. Allah sizlere göstermesin inşaallah canım. Evet sağlık her şeyin başı. Sağlığın yerinde olmayınca hiç bir şeyin tadı tzu yok. Bayramdan sonra tekrar kontrole gideceğiz. Bakalım ne diyecek doktor.
    tekrar teşekkürler Aslıcım. Sana ve sevdiklerinle birlikte hayırlı sağlıklı güzel bayram geçirmeni diliyorum. Sevgilerimle

    YanıtlaSil
  11. Çok teşekkür ediyorum vuslatım Amin inşaallah canım. sana da sevdiklerinle birlikte gönlünce bayram geçirmenizi diliyorum..
    sevgilerimle

    YanıtlaSil
  12. çok geçmiş olsun.
    taş düşürmek çok acı verirmiş.
    neyse düşünce geçiyor.
    :)

    YanıtlaSil
  13. canım geçmiş olsun bende bu canım nerelerde dedim sağlık huzurlu günler cümlemize:)))

    YanıtlaSil
  14. Çok teşekkür ediyorum sevgili deepciğim.. Aynen öyle. Düşünce geçiyor..:))
    sevgilerimle canım.

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ediyorum Ayşeciğim. Sağ ol canım. Allah sizlere göstermesin.

    Sizlere de sağlıklı huzurlu mutlu günler diliyorum.
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  16. Daha iyiyim siyahkuğum. Çok teşekkür ediyrum. İlaçlar çok ağır etkisini henüz atamadım ama en kusa zamanda dönecem inşaallah. Öpüyorum hepinizi. Çok özledim.
    Sevgilerimi gönderiyorum.,Kucak dolusu...

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...