18 Nisan 2015 Cumartesi

"DÜŞ BATIMI" İSİMLİ ROMANIMLA İLGİLİ OKUYUCU YORUMLARI/ HÜSEYİN GÜZEL (1)

Çok kıymetli Hüseyin Güzel Hocamın ve onun değerli eşi Fatma Güzel hanımefendinin kitabım ile ilgili ortak olduğunu düşündüğüm yorumlarını bölüm bölüm siz değerli blog dostları ile paylaşmak isterim...
Değerli yazar Hanife Mert'in "DÜŞ BATIMI" adlı romanı elimde. Gerçekten çok güzel bir anlatım söz konusu. Herkesin mutlaka kendinden bir şeyler bulacağı etkili bir konu irdelenmiş akıp giden satırlarda. Okudukça bakalım olaylar nasıl gelişecek ve son bulacak.
Kitabın 15. sayfasında bir çocuğun geleceğinin nasıl umuda ya da umutsuzluğa çevrileceğini satır aralarında görmek kitap hakkında bir fikir veriyor aslında.
Anadolu insanının yoğun duygularını gerçekçi bir dil ile anlatmış yazar. Gurbetin acımasızlığına yenilen bir ana. Eliyle toprağa verdiği oğul. Yüreklerde derin izler bırakıyor. Sonrası birbirini tutkuyla seven iki genç insanın savrulması hoyratça. Kalan iki küçük çocuk. Babanın gurbete çıkması. Yazar "Her giden arkasında bir boşluk bırakır, sonra zaman narin insan yüreğinin üzerine nakış nakış hayatı işlemeye başlar. ne giden unutulur, ne de bıraktığı boşluk doldurulur..." diye yazmış. Düş Batımı edebiyatımızda yeterli okuyucuya ulaştığında ilklerde yerini alacaktır.  Bu bağlamda ben teşekkür ederim. Bu güze eseri bizlere kazandırdğınız için.
Teşekkürler Hanife Mert.
Yazdığınız kitap ile edebiyatımıza yaptığınız katkı nedeni ile de teşekkür ederim.
Emeğine sağlık. Kitap bittiğinde ayrıca bloğumda geniş bir değerlendirme yapacağım.
Herkese tavsiye ederim. Bu değerli eseri okumaya.

 Hüseyin Hocama  ve sevgili eşine tanıtım içeren yorumlarıyla katkılarına çok  teşekkür ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar.

Hanife Mert

15 yorum:

  1. Anadolu İnsanının yaşamından kesitler sunan bir roman. Bizler Anadolu bozkırından kopup gelmiş, o yaşamı içimize sindirmiş insanlarız. Okuyan mutlaka kendinden bir anı bulacaktır bu romanda. Tekrar tekrar okunması, okutulması, okullara tavsiye edilmesi gereken bir roman "Düş Batımı"

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar.

    "Düş Batımı" isimli romanınızla ilgili Hüseyin hocamın yorumlarını okudum. Bu güzel eseri edebiyatımıza kazandırdığınız için önce sizi kutlar ve size teşekkür ederim. İnşAllah tamamını okuma fırsatını bulduğum da kitabınızla ilgili düşüncelerimi ben de paylaşma imkanı yakalarım.

    Kalemler yazmaya devam etsin, onlar susmasınlar ve daim olsunlar. Çünkü yazan kalemlere ihtiyacımız var.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
  3. son yazıma baksana amaaaa hemeeeeen.

    ya ben elif'e çok ağladım yaaaa. elifin hayatının devamını yazsanaaaa ikinci romanındaaaa :)

    YanıtlaSil
  4. son yazıma baksana amaaaa hemeeeeen.

    ya ben elif'e çok ağladım yaaaa. elifin hayatının devamını yazsanaaaa ikinci romanındaaaa :)

    YanıtlaSil
  5. Mrb, Deeptone den geldim, takipteyim, bana da beklerim.. Ayrıca Deep kitabınla ilgili çok güzel bir paylaşımda bulunmuş..:)

    YanıtlaSil
  6. baksanaaaa, senin tanık olduğun olaylar değil mi bunlar, yanii hani otobiyografik ya, romandakilerden biri sen misin, yaaa yoksa sen elif misin dicem ama yaa böle bi hayat olamaz sadece tanık oldun de miii yaaaa offf yaaa :)

    YanıtlaSil
  7. Ben size nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum çok kıymetli Hüseyin Hocam. Kitabımla ilgili çok değerli düşüncelerinizi bir çok plotformda paylaştınız. Minnettarım. Kitabın her kesime hitap ediyor olması, çok fazla okuyucu kitlesine ulaşmasına imkan sağlıyor. Hatta bir okuyucum bu kitabı çocuğunun öğretmenine " öğrencilerine tavsiye etmesini istemiş. Bu durumdan inanılmaz mutlulu duydum. Çok mutlu olduğum bir olayı sizlerle paylaşmak istiyorum. Okurlarımdan biri, eşi ölmüş bir kaç tane küçük çocuğu olan bir beyle evlenmiş. Bu kitabı okuduktan sonra " bundan sonra bu çocukları dövmeyeceğim demiş. Demek öncesinde dövüyormuş. Benzer güzel davranışlara vesile olması inanılmaz mutlu ediyor beni... Tekrar teşekkür ediyor, selam ve saygılarımı iletiyorum...
    Sağlıcakla kalın.

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Recep Bey.
    Yorumunuz için çok teşekkür ediyorum. İnşaallah düş batımı ile ilgili sizin de yorumunuzu alırız.

    Haklısınız bu aralar yazmaya ara verdim. Bu ise yazmayacağım, ya da susacağım anlamına gelmiyor. Paylaşımlarıma bloglarda ara verdim. Şuan Facebook ta paylaşıyorum fırsat buldukça. Diğer taraftan ne yazacağımıi nasıl yazacağımı bilemez oldum. Şöyleki yazılması, konuşulması, gündemde tutulması gereken öyle çok konu var ki; Hani şair demiş ya "söylenecek sözlerin çokluğu insanı dilsiz kılar" diye. ben de biraz öyle oldum. Diğer bir sebep ise bloğun eski canlılığını yitirmiş olması. Bir ok arkadaşın buradan ayrılmış olması ya da yazmaya ara vermesinden dolayı pek içimden yazmak gelmiyordu. Yorumunuz için tekrar teşekkürler, sağlık ve esenlikler.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili deepçiğim çok teşekkür ederim. Bloğunda kitabımın tanıtımın yapmışsın. Çok mutlu oldum. Evet Elif ve Zeynep'in hayatı biraz dramatik. İkinci kitaba daha yeni başladım. Tam olmasa da düş batımının devamı niteliğinde..
    Tekrar teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Tarzım ve el emeğim teşekkür ederim, elbette gelirim..

    YanıtlaSil
  11. Sevgili deepçiim toplumda öyle hayatlar var ki, Elif'in yaşantısına taş çıkaracak türde... Evet otobiyografik roman kısmen kendi hayatımdan kesitler var. Ancak kurgu çok fazla. Olay örüntüsünü ayarlarken, özellikle tasvir ve betimlemelerle dram haline getirmeye çalıştım.
    Daha bilmediğimiz nice dramlar yaşanıyor sevgili deep..:))

    YanıtlaSil
  12. ya demek öyle yani böyle elif gibi yaşamı olan olabiliyor mu yaa ne şanssızlık. tam bir büyük şehir insanı olduğum için bu yaşantılar bana o kadar ilginç ki yaaa. :)

    YanıtlaSil
  13. İnsanlar eşit şartlarda yaşamıyor. Kimi kırsalda kimi şehirde. Kimi zengin, kimi fakir yaşıyor. Sonuçta ne insanın tercihi dışında olan bazı durumlar var. Mesela kimse nasıl bir ailede dünyaya geleceğine karar veremez. Anne ve babasını seçme gibi bir şansı da yok.Hal böyle olunca Elif gibiler zorlu bir hayat yaşarlar. Birilerinin ruhu bile duymaz. İşte bu yüzdendir ki, insan özellikle yazanlar farklı hayatları da incelemeli kaleme almalı. Çünkü insanın başına yarın ne geleceği bilinmiyor... Olmaz dediğimiz e şeyler olabiliyor. Aslında güzel tarafından bakılmalı zorluk içinde çocukluğunu geçirenler, daha dayanıklı, mücadele gücü daha yüksek ve daha fazla hayata bağlı...

    YanıtlaSil
  14. Kitabınızın olduğunu yeni öğrendim.Okuyup yorumlarım inşallah.Ne güzel bir şey olsa gerek.Başarılarınızın devamını dilerim.

    YanıtlaSil
  15. Evet çok güzel bir şeymiş. Ben de o mutluluğu tattım.Kitap çıkaran arkadaşlar söylerdi de anlamazdım. Kitap insanın kendi çocuğu gibi oluyor derlerdi. Gerçekten hak verdim. Zira kitabımı elime aldığımda duyduğum mutluluğu çocuklarımdan sonra hissettiğim mutluluk oldu. Zira uzun ve meşakkatli süreçlerin sonunda elinize alıyorsunuz kitabı... Kitabımı okuyup yorumlamanız beni son derce mutlu eder...
    Kitap Cumhuriyetim, ayrıca sayfama ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
    Sağlık ve esenlik dileklerimle.

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...