3 Ağustos 2013 Cumartesi

Kadir Geceniz Mübarek Olsun..

 
Allah’ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle. (Allahümme inneke afüvvün kerîmün, tuhibbül afve fa’fü anni) Tirmizî, Daavât 84.
 Kadir Gecesi, Kadir Sûresi'nde de ifade edildiği üzere, "Kur'an'ın indirildiği; bin aydan daha hayırlı olan; Rab'lerinin izniyle Ruh ve meleklerin her türlü iş için indiği; tan yeri ağarıncaya kadar esenlik, huzur ve güven kaynağı olan" (Kadir, 97/1-5) bir gecedir.  
Ey Rabbimiz! Senden; Senin sevmeni, Senin sevdiklerinin sevgisini ve bizi Senin sevgine ulaştıracak amellerin sevgisini dileriz. Senden tertemiz bir hayat, dosdoğru bir ölüm, rezil etmeyen ve ayıpların sayılıp dökülmediği bir dönüş istiyoruz
Ey Rabbimiz! Senden hidayet, takva, afiyet ve gönül zenginliği istiyoruz. Bize talihsiz ve nankör olmayan, şirkten arınmış, tertemiz kalpler lutfeyle .
Ey rabbimiz ; Aşk ile yanmayanlar öleceğin sanmayanlar sözlerini dile getiren kulların arasında yüreğimi ve yüreklerimizi dualarla süslemeni ümit ediyoruz... Ölümün bakiliği gökyüzüne ulaştığı an ki! O an Sen hep varolacaksın, Af kapında dizilirken sonsuz merhametinden bizleri de gül kokularıyla sevindir...
Amin...

 Mübarek Kadir Gecemizin  hayır ve bereketle yaşanmasını Ülkemize ve bütün İslam alemine  huzur , barış, sevgi - kardeşlik getirmesini  ve hayırlara vesile olmasını diliyorum. 

 
Hanife MERT

18 yorum:

  1. Her ne kadar dinlere inanmayı iyice bıraktıysam da, güzel dualarına Aminnnnnnnnnnnnnn diyorum, hoş dinleri bıraksam da alışkanlık hala kapıdan çıkarken Bismillah'la çıkıyorum:))neyse lafı uzatmayayım ben inanmasam da kadir gecen kutlu olsun, güzel geçsin nice yıllara canım.
    Kocaman öptük:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Amin..
    Sizin de kadir geceniz mübarek olsun inşallah..Selam ve sevgiler..:))

    YanıtlaSil
  3. Hanife'ciğim annemin çok sevdiği Kara Tren türküsünü sayende yıllar sonra yeniden dinledim, annem çok söylerdi bulaşık yıkarken:)))canım çok teşekkürler...öptüm

    YanıtlaSil
  4. amin canım,seninde kadir gecen mübarek olsun.dua ile...

    YanıtlaSil
  5. Amin amin amin inşallah sevgili yaren'im..Allah dilerim hepimizin okuduğumuz tüm dualarını kabul eder..inşaallah..öpüyorum sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  6. Hanifem seninde geçmiş Kadir gecen mübarek olsun. Allah tekrarına erdirsin..Şimdiden Hayırlı Bayramlar tatlım..

    YanıtlaSil
  7. Ne güzelmiş o eski bayramlar

    Şehrin hamamları sabaha kadar açık olurmuş; bir de şekercileri. Temizlik, bayrama tertemiz ve kokulanmış olarak girmek bayramın ilk şartı ise şeker sözlerle, şeker sofralarla, şeker tadında ruhlarla tatlı yiyip tatlı konuşma da ikinci şartı imiş.

    Iyd-ı Fıtır (Fitre/iftar bayramı) ismiyle müsemma fitreler verilir, bir ay imsak edildi diye sevinç içinde iftar edilirmiş. Sevgilinin fermanına, dertlinin dermanına koşulur, borçlunun borcu, suçlunun suçu bağışlanırmış. Ayak takımından eşrafa, zenginden dilenciye en mütevazı çatılardan kaşanelere kadar ihtiyar genç, kadın erkek herkes bir bayram ruhuyla harman olur, bayramı ağız tadı diye sofralara koyup lezzet bulurmuş. En gariban insanın bile bayramlık bir urbası bulunur, bu urbayı bayramın ruhu gibi giyinir ve artık zamanın bayram olduğu bilinciyle oturur, yürür, konuşur, yaşarmış. Mehmet Akif diliyle “Pür handedir âfâk, cihan başka cihandır / Bayram ne kadar hoş, ne şetaretli zamandır”.

    Ne güzelmiş o eski bayramlar!..

    Şehrin hamamları sabaha kadar açık olurmuş; bir de şekercileri. Temizlik, bayrama tertemiz ve kokulanmış olarak girmek bayramın ilk şartı ise şeker sözlerle, şeker sofralarla, şeker tadında ruhlarla tatlı yiyip tatlı konuşma da ikinci şartı imiş. Bayram, bir namaz ile başlarmış, şimdiki gibi. Minarelerden yükselen lahuti sedaların ardından, abdest nuru ile parlayan yüzlerin sokakları bir şafak aydınlığı gibi doldurduğu rahmani bir namazmış o. Başların kulluk için eğildiği, alınların kulluk için yere değdiği bir namaz. Kalpleri coşturan tekbir ve tehliller ile pırıl pırıl yüzlerin biriktiği bir namaz… Şimdiki gibi…

    Ne güzelmiş o eski bayramlar!..

    Bayram namazından sonra kabristana gidilip önce atalar ve dedelerin ruhlarıyla bayramlaşılır, belki derinden derine Yasinler ve Fatihalar ile zaman aşılır, selvilerin hazin hışırtıları altında titreşen yanık sadalar ile evlere ulaşılırmış. Evde bir telaş, bir telaş… Ailenin en kıdemli evinde kahvaltı yapılacak ve ailenin bütün fertleri burada birbiriyle buluşacak. Küskünler barışmaya, çocuklar bahşiş kapıp yarışmaya gelmişlerdir mutlaka. Az sonra bekçi baba ve tulumbacı takımına mendiller sunulacak, amir-memur ziyaretleri için uygun hediyyeler bulunacak. Şimdi olmadığı gibi…

    Ne güzelmiş o eski bayramlar!..

    Önce şeker ikram edilirmiş, ardından kahve… Ama kahve mutlaka sade olacaktır. Güler yüz ile herkesin gönlü yapılacak, elbette ayak da yorgana göre uzatılacaktır. Hatırlı bir ziyaretçi geldiyse -aman ha- diğerlerini küstürmeyeceksiniz, zor da olsa mihman mihman üstüne ağırlamayı bileceksiniz. Çekinmeyin, teşrifat kaideleri zaten birinci derecede kıymetli misafirleri ilk gün, diğerlerini kıymetlerine göre ikinci veya son gün ziyarete imkan tanımaktadır. Birinci gün gelenlerle sarmaş dolaş olmayı, ikinci gün gelenlere ayağa kalkıp bir adım geride durmayı ihmal etmeyiniz. Üçüncü gün gelenlerin de hediyesi nispetinde kıymeti vardır demeyin sakın, onlar hakiki bayram çiçekleridir, belki Nedim’den bir beyit ile gönüllerini almanız gerekebilir: “Pek umar teşrîf-i ıydın ah ikinci gün Nedim / Gündüzün olmazsa akşam olsa da mani değil (Nedim bayram ziyareti için ikinci günde teşrif etmeni ne kadar umar, ah bir bilsen; hatta gündüzünde olmazsa akşamında olsa da razıdır)”.

    Ramazan-ı şerif günleri gidiyor, şevval-i mübarek ile bayram geliyor. Sahi ne güzelmiş o eski bayramlar!... Allah bayramı ümmet-i Muhammed’e, bütün İslam ülkelerine uğurlu, kademli eylesin.

    Berceste

    El vereydi nimet-i vaslın eğer bayramda

    Gam yemezdi sâim-i hicranın ol eyyâma dek

    (Şeyhülislam Yahya)

    Ey sevgili! Senin ayrılık orucunu tutan âşıkın, eğer vuslat nimetine bayramda ulaşacağını bilseydi o güne kadar gam yiyerek orucunu bozmazdı.

    Selam ve dua ile hayırlı bayramlar can bacım ......

    YanıtlaSil
  8. Hanife Hanım;
    Ailenizle birlikte mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim. selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Müjdeciğim, güzel dileklerine ben de amin diyorum canım. Geçmiş Kadir gecesinin senin için bücürük için, ülkemiz için, İslam alemi ve İnsanlık alemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.
    Canım değerli yorumlara cevap yazmayı geciktirdim. Çünkü Kadir gecesinin ertesi gününden beri hastaydım yatıyordum. Bu gün biraz toparladım.
    Öpüyorum ikinizi de. Mutlu ve huzurlu bayramlar diliyorum. Çok öpüyorum. SEvgilerimle..

    YanıtlaSil
  10. Çok teşekkür ediyorum sevgili miyav kedicik. Geçmiş kadir gecesinin size ve ailenize hayır getirmesini diliyorum. Cevabınızı geciktirdim Rahatsızdım. Kusura bakmayın..
    Hayırlı huzurlu mutlu bayramlar diliyorum.
    Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  11. Müjdeciğim kara tren gelmezmola düdüğünü çalmazmola isimli türkü Anonim olduğu için hikayesi yoktu.Türküyü yayınlayacaktım ama fırsatım olmadı. Canım beğenmene çok sevindm. Keyifli dinlemeler:))

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ediyorum Reyhancığım.
    geçmiş kadir gecemiz, Ramazan bayramımız hayırlara vesile olsun inşaallah canım öpüyorum.
    sevgiler,

    YanıtlaSil
  13. Ben de senin duana aminnn diyorum sevgili Gülçinciğim. Kadir gecemiz ve ramazan bayramımız sana sevdiklerine, ülkemize, İslam alemine, insanlık alemine hayır, huzur, barış sevgi, adalete vesile olsun canım.
    Sevgilerimle çok öpüyorum..

    YanıtlaSil
  14. Amin vuslatım, sana da hayırlı huzurlu mutlu bayramlar diliyorum.
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
  15. Çok teşekkür ediyorum Muammer Bey, Sizin ve ailenize de hayırlı, huzurlu ve mutlu bayramlar.
    Selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  16. Çok teşekkür ediyorum Hüseyin Hocam.
    Size ve ailenize de hayırlı, huzurlu, mutlu bayramlar.
    saygılar.

    YanıtlaSil
  17. canım Silivri karar gününden sonra yani 5 ağustostan sonra tepem attı tüm yazılarımı sildim, kimselere uğramadım, hatta beni okumadıklarını düşündüğüm tüm blogları sildim, (zaten ben de onları takip etmiyordum sırf onlar beni ekledi diye ayıp olmasın diye eklediklerimdi, bir kısmı ise vaktiyle yorum yazan, okuyan ama nedense sonradan hiç uğramayanlardı artık onlar da kusura bakmasınlar)sonra dün pişman oldum en azından önemli yazılarım geri yükledim, yeniden blog ziyaretleri yaptım, sana da şimdi uğrayabildim o yüzden hasta olduğunu şu anda öğrendim hastalandığını, (((
    çok geçmiş olsun, umarım şimdi turp gibisindir:)))
    sevgilerimle öpüyoruz kocaman
    iyileşmediysen çabuk iyileş:)

    YanıtlaSil
  18. Çok teşekkür ediyorum Müjdeciğim. sağ ol canım. Allah sana sağlık versin. Tam olarak iyileştim sayılmaz. Geçen hafta ki kadar olmasa da. Biraz daha iyiyim. İlaçlar çok ağır bünyemi baya etkiledi. Haklısın Müjdeciğim. Artık insanlar bir şey yapamaz hale geldi. Hastalandığım zamnalrada ben de çok ilgilenemedim..
    Tekrar paylaşımlara başlaman a sevindim canım. Öpüyorum bücürüğü ve seni canım.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...