8 Kasım 2012 Perşembe

Çağdaşlaşma- Çelişki

Büyük Atatürk, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı âtinin yüksek medeniyet ufkunda bir güneş gibi doğacaktır,diyor.Tabii ki dünyada en önemli aydınlatıcı gücün,yüksek Türk Medeniyeti olduğunu işaret etmektedir.Reçeteyi kendi Türk kültür dünyamızda aramalıyız. Büyük Atatürk, Türk Milletine hedef olarak,muasır(çağdaş) medeniyet seviyesinin üzerine çıkma azim ve iradesini göstermektedir.Oysa biz çağdaşlaşmıyor,batılılaşma adına Avrupalılaşıyoruz.Böylece Atatürk’ün gösterdiği çağdaşlaşma yerine Avrupalılaşırken benliğimizi kaybedip eriyor muyuz? Acaba farkında mıyız!?
Milli değerler eriyor,kimlik yozlaşıyor.Vatanı sadece ekonomik değer olarak gören,sadece domates,biber,patlıcan yetiştirilen toprak parçası olarak görenler çoğalıyor mu? Acaba farkında mıyız?!
Bayraklar yere atılıyor.Tepki cılız,sanki toplum uyuşmuş,donmuş durumda.Sanki toplum,İngiliz Muhipler Cemiyeti,Kürt Teâli Cemiyetinin istediği kıvama getirilmiş gibi.Acaba fark edebiliyor muyuz?
Türk’üm demekten mutluluklarını ifade etmek nerede ise,emperyalistlere şirin görünme adına suçlanıyor.Neredeyse bölücülerle eşdeğer gösterilmeye çalışılıyor.Acaba farkında mıyız?
Vatan sevgisini,millet sevgisini ifade etmek,Avrupa Birliği ve onların payandalarının neredeyse iznine mi bağlı,acaba farkında mıyız?
Milli mücadelede bir toplantıda Bursa Mebusu Dr.Baha Bey,” Düşman vatanın bağrına dayamış hançerini,yok mu kurtaracak Bahtı kara maderini “ sözünü söyleyince,olduğu yerde ayağa kalkan Mustafa Kemal,”Düşman vatanın bağrına dayasın hançerini,vardır kurtaracak Bahtı kara maderini” sözün söylemek zamanı geldi mi? Acaba farkında mıyız? 
Yoksa Necip Fazıl’ın;”Kendi ülkende garip,kendi ülkende parya, Ne oluyor ayağa kalk, ey Sakarya” sözünün zamanı mı geldi? Acaba farkında mıyız?
Bir olalım,diri olalım,güçlü olalım.Emperyalistlerin ve bölücülerin oyunlarını bozalım.Çağdaş uygarlığın üzerine çıkalım.

ZEKERİYYA İLLEEZ



4 yorum:

  1. Düşman dayamış bağrımıza hançeri evet valla artık aynen o haldeyiz, tek farkla o zaman dış düşmanlar vardı, şimdi iç düşmanlar hançeri dayadı..o yüzden işimiz biraz daha zor...hep diyorum ya onlar bizi, ya biz onları yok edeceğiz..bu işin başka yolu kalmadı...
    sevgilerimle öptük canım

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Müjdeciğim. Bizlerde mücadelemizi son nefesimize kadar yapacağız. Başka çaremiz yok. Bu güne kadar, gelişmeler karşısında izleyici olan insanımızın, artık varlığını gösterme zamanı geldi de geçiyor bile.
    Ben de ikinizi öptüm canım. Benden de sevgiler. Hoşça kal.

    YanıtlaSil
  3. Denecek canım denecek ama zamanı var ,bölücülere dur denecek, nasıl ki 29 ekimde kimse kimseye gel demeden döküldeysek yollara nasıl ki 10 kasımda kimse kimse gel demeden döküldüysek yollara , yine kimseler anlamadan dur denecek.
    sevgilerimle kocaman öptüm.

    YanıtlaSil
  4. Öyle tabiki siyahkuğum. Türk Milleti bu nerede ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Zorla karşılaştı mı, önüne durabilene aşkolsun.. Canım öpüyorum kocaman, teşekkür ediyorum güzek düşüncelerin için..

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...