1 Ağustos 2012 Çarşamba

Biz Küçükken Çok Büyüktük..



Biz küçükken çok büyüktük. Mesela kollarımızı bir açardık, dünyayı kucaklardık. Güzeldik biz küçükken. Kaşlarımızı almayı bilmezdik, makyaj çok büyüklerin işiydi sevmezdik. Arkadaşlarımızla beraber bir gece uyuyabilirsek eğer velinimetti bizim için, lükstü, zenginlikti. Ailelerimiz en az beş kez arardı eve beş dakika geç kaldığımızda. Otobüsteyim bile diyemezdik, otobüsle bir yere gidemezdik. Otobüs lükstü, zenginlikti. Koşa koşa eve varana dek nefes almazdık ve nerdesin sen sorusunu duymadan cevabı verirdik. Biz bir gülerdik küçükken, kalbimiz kahkahalar atardı.

Biz küçükken öğretmenimiz en yakın arkadaşımızla sıralarımızı ayırmasın diye,teneffüse kadar konuşmazdık. Not yazardık birbirlerimize. Biz diyorum küçükken bizdik böyle bayağı bir kalabalıktık. Yani biz diyebileceğim kadar çok. Biz küçükken bir büyüktük ki böyle kollarımızı açsak sığmazdı eni boyu. Sonra mı? Büyüdük... Kollarımızı açtığımızda bir kişiyi bile sığdıramayacak hale geldik. Küçülene kadar büyüdük, çok büyüdük yani. Biz olamadık bir daha. Sen, ben olduk. Büyüklük lüks değildi, zenginlik değildi. Koşa koşa büyüdük. Büyürken ne de çok küçüldük...


NAZIM HİKMET RAN









10 yorum:

  1. yaa..ne güzel anlatmış çocukluğun saf halini,keşke herşey öylece tertemiz kalsaymış değilmi Yarenim..küçükken yüreklerimiz büyükmüş bu yüzden dünyayı sarıyormuşuz sıcacık ve içten..
    kalamadık öyle, büyüdükçe gerçekten küçüldü gönül bağımız, bizdik dediği gibi ran'ın..ben ne zaman ve nasıl olduk, nasıl bu kadar bencil donduk kaldık anlayamadık..yüreğine sağlık, her zamanki gibi konun yine çok güzel..

    YanıtlaSil
  2. Haklısın Gülçinim,biz küçükken her şeyimiz büyüktü hayallerimiz sevgimiz dostluklarımız her şey..Biz büyüdükçe herşeyimizi küçülttük..geçmişte bizi ne güzel anlatmış Nazım Hikmet değil mi? Teşekkür ediyorum canım sağol. öptüm, sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. Büyürken içimizdeki çocukluğu bırakmayanlar da var:)onları tanırsınız..dobradırlar, sözlerine güvenilir, bilirsiniz ki sizi asla aldatmazlar, bir çocuk gibi saf ne derseniz inanırlar, ne derseniz doğru sanırlar çünkü kendileri de öyledir ama böyleleri çok kolay incinirler başkalarının kendileri gibi olmadığını anlarlar ama belli etmezler, yani küçülmeden büyümük de mümkün Allah'tan...

    YanıtlaSil
  4. Çok haklsın Müjdeciğim.. İfadelerinde kendimi buldum. Biran benden bahsettiğini düşündüm..:) keşke içimizde ki çocuğu büyütmesek bari, hep saf temiz ve artniyetsiz olabilsek..Bu günün şartlarında pek mümkün değil gibi sanki.herşey pislenmiş gibi duygular, fikirler, eylemler.. elbette söylediğin gibi saflığını, temizliğini, berraklığını, netliğini muhafaza edenler de var ama, azınlıkta..Nazım Hikmet'in bu güzel yazısı ile şöyle bir çocukluğumuza dönmek istedim. O günleri düşüncelerimizde yad etmek istedim. Canım yorum için teşekkürler, temiz saf sevgilerimi gönderiyorum sana ve bücürüğe.. Biliyormusun bücürük hayatımıza öylesine girdi ki, seni bücürüksüz düşünemiyorum..:))

    YanıtlaSil
  5. merhaba canım, çok güzel bir paylaşımda bulunmuşsun...
    okurken çocukluğuma gittim, hatıralarım bir bir gözümün önünden geçti, gözlerim doldu...
    bi an keşke çocuk olsaydım, hiç büyümeseydim günahsız kalabilseydim dedim :(((
    sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  6. Çocukluğunu geri istemeyen var mıdır bilinmez ama o saf ve temiz duyguların yaşandığı, oyunların oynandığı, yeni şeylerin öğrenilmeye başlandığı güzel yılları geri verseler keşke...
    Nazım'ın bu yazısından haberim yoktu Hanife Hanım. İyi ki yayınladınız. Emeğinize sağlık. Saygılar.

    YanıtlaSil
  7. Teşekkür ediyorum, gurme şirinem.Ne mutlu bana bir anlıkta olsa insanın şu kargaşa dünya telaşından sıyrılıp çocukluğuna gitmene vesile oldum.Evet çocuk olmak ve çocuk kalmak hep istediğimiz ama mümkün değil. Ama şöyle yapabiliriz hani derler ya için deki çocuk onu geliştirebiliriz.. sevgiler canım.

    YanıtlaSil
  8. Evet çok haklsınız Hüsyin Hocam.. Çocukluğun o saf, temiz, dürüst yalandan riyadan uzak anlarını elbette hep özlüyoruz. Nazım Hikmet'tin bu yazısını facebookta bir arkadaşım paylaşmıştı ben de burada sizlerle paylaşıp, bir an da olsa şöyle geçmişi, çocukluğumuzu düşüncelerimizde yad etmek istedim.teşekkürler.

    YanıtlaSil
  9. evet canım içimizdeki çocuk olmasa neşeli olamazdık :))
    sevgiler...
    hayırlı iftarlar canım...

    YanıtlaSil
  10. Teşekkürler, sana da hayırlı iftarlar g. şirinem. sevgiler..

    YanıtlaSil

YENİ KİTABIM YOLCULUK ÇIKTI!

Uzun bir aradan sonra merhaba diyerek yeni döneme başlamak istiyorum. Bir süredir bloğumdan ve   değerli blog arkadaşlarımdan uzak kaldım. S...