25 Temmuz 2012 Çarşamba

Özlü Sözler..



             
  Okuyun, diyor okuyun. Çünkü mürekkebin akmadığı yerde kan akıyor.
                                            Ali Şeriati

4 yorum:

  1. Ne kadar doğru bir söz. Bu sözü unutmayacağım. Eline sağlık Hanife Hanım.

    YanıtlaSil
  2. Ali Şeriati ismini duyunca tüylerim ayağa kalktı..Bu adam güya İslamcı bir yazar, artık hangi sapkın meshepten olduğu bile tartışmalı olan bu kişiyi M.Şevket Eygi'den sormak lazım: Mesela Allah'a haşa Janus (iki yüzlü Roma putu) diyecek kadar uçmuş bir adam..
    Uyarmak istedim arkadaşım..

    YanıtlaSil
  3. Evet kesinlikle çok doğru bir söz..İnsanoğlunun başına gelen her türlü belanın,acının, gözyaşının ve tüm kötülüklere kapıyı ardına kadar açanın kaynağı değil midir cehalet? Kaldı ki, dinimizin de ilk emri "OKU" olmasına rağmen bize okumak öğrenmek zor gelmiştir..Ondandır ki insanlık kan, gözyaşı, zulmün batağından kurtulamıyor..
    Teşekkürler Hüseyin Hocam..

    YanıtlaSil
  4. Murat Bey uyarınız için teşekkür ediyorum..Ali Şeriati hakkında bilgim yoktu..Söz hoşuma gittiği için paylaştım..Benim dikkat çekmek istediğim sözün ifade ettiği anlamdır.Ali Şeriati'nin ifade ettiğiniz düşüncelerini zaten reddiyorum.. Müslümanın özelliği değil midir? güzel olan şeyi almak..
    Tekrar teşekkürler, saygılar..

    YanıtlaSil

Halimiz Ortada

  Dün, uzun süredir görüşemediğim bir arkadaşım aradı beni. Görüşmememizin özel bir nedeni yok. Hayat gailesi işte... Kendimizi öylesine kap...